Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.04.2011

Про стан злочинності у Гребінківському районі



Про стан злочинності у Гребінківському районі

Прокуратурою проаналізовано стан злочинності за 2010 р. в порівнянні з 2009 роком. Так у 2010 році на території міста Гребінка і Гребінківського району скоєно 213 злочинів проти 166 за 2009 рік, тобто відмічається збільшення злочинності на 47 злочинів, або 28.3 %.

Тяжких і особливо тяжких злочинів зареєстровано 99 проти 68 у 2009 роді (збільшення на 31 проявів), при цьому відмічається вже протягом останніх роківтенденція до збільшення цього виду злочинів.

Упродовж минулого року в регіоні зареєстровано 7 умисних вбивств і замахів на умисне вбивство, коли у 2009 році таких злочинів було скоєно 2.

З наведеного видно, що поширеність цих особливо тяжких злочинів проти життя людини протягом останніх двох років залишається збільшеною.
Обставини скоєних злочинів свідчать, що основним підґрунтям для них є пияцтво, ведення антисуспільного способу життя, як злочинців так і потерпілих.

Випадків спричинення умисних тяжких тілесних ушкодженьзменшено на 400%.

На фоні загального збільшення кількості крадіжок чужого майна в 2010 році -149, в 2009 році - 80, при цьому найбільше вчинено крадіжок приватного майна.

Значно зменшилась і кількість скоєних у 2010 році пограбувань громадян (3/4), ще реєструються прояви розбійних нападів (1/1 ). Таким чином, у 2010 році в структурі злочинності залишаються домінувати корисливі прояви, які становлять 74,9% від загальної кількості зареєстрованих злочинів, що вимагає вжиття адекватних заходів по профілактиці і упередженню цих злочинів.

Упродовж минулого року зберігалась тенденція зменшення кількості хуліганств -(2/9,), однак залишились нарівні прояви незаконного поводження зі зброєю.

За 2010 рік зареєстровано 4 випадків скоєння злочинів неповнолітніми проти 4 за попередній рік.

Особливо широкого розповсюдження останнім часом набули злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотичних засобів. У 2010 році виявлено 21 такий злочин проти 26 за 2009 р.

Упродовж 2010 року намітилась позитивна тенденція до зменшення кількість злочинів, скоєних раніше судимими особам та групою осіб в стані алкогольного сп'яніння. Наведенідані свідчать про вжиття ефективних скоординованих заходів правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування по упередженню такої злочинності і цю профілактичну роботу необхідно продовжувати надалі.

М. БАРТАШ, прокурор
Гребінківського району, радник юстиції.



Схожі матеріали:
👁 2143
Категорія: Події
Теги: наркотичні засоби, зброя, хуліганство, злочинність, Гребінка, Гребінківський район, пограбування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ