Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.01.2015

Прокуратура Гребінківщини: відповідальність за скоєне невідворотна


Кожна особа, в протиправних діяннях якої є склад злочину, повинна понести кримінальну відповідальність


Принцип невідворотності кримінальної відповідальності виявляється у тому, що: кожна особа, в протиправних діяннях якої є склад злочину, повинна понести кримінальну відповідальність; така особа не може бути покарана за один і той самий злочин двічі.

Так, 6 жовтня 2014 року, до чергової частини райвідділу міліції надійшло подання від Гребінківського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції про те, що засуджений районним судом до 240 годин громадських робіт громадянин С ухиляється від відбування кримінального покарання, не відпрацювавши 164 години з присуджених 240.

У ході досудового слідства встановлено, що громадянин С отримав направлення до комбінату комунальних підприємств для громадських робіт. Але в установлений день до комунгоспу не з’явився без поважних причин, а прибув лише через 5 днів і почав відбувати громадські роботи.

У зв'язку із запізненням він був викликаний до кримінально-виконавчої інспекції, але за викликом не з’явився і причину неявки не повідомив. За повторним викликом - знову не з’явився. Тому він був примусово доставлений до інспекції працівниками міліції. У інспекції засудженому було винесено перше офіційне застереження за невчасно почате відпрацювання.

За цілий місяць він відпрацював лише 4 години. Але на профілактичні бесіди С не зважав і на шлях виправлення не став. За наступний місяць із запланованих 76 годин громадських робіт він відпрацював лише 16. За ще один місяць відпрацював 48 годин з 92. Тому його знову викликали до КВІ, проте він не з’явився і взагалі зник з місця проживання, тобто втік.

Незабаром його розшукали працівники міліції і доставили до інспекції, де йому було винесено друге офіційне застереження. Матеріали справи громадянина С були направлені до прокуратури, для вирішення питання про відкриття кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківський відділ освіти долучився до благодійної акції «Подаруй дитині радість»

За серпень С не відпрацював жодної години у комбінаті комунальних підприємств. Отже, із запланованих на чотири місяці 240 годин С відпрацював лише 76. Це кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 389 КК України, тож матеріали відносно громадянина С скеровано до суду.

В ході судового розгляду вина громадянина С була повністю доведена прокурором, і суддя винесла вирок, згідно якого його було засуджено до 1 місяця 20 днів арешту.

Вирок набрав законної сили, і громадянин, який ухилявся від відбування громадських робіт, відбуває покарання у вигляді арешту, тобто знаходиться в умовах ізоляції від суспільства.

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1439
Категорія: Суспільство
Теги: громадські робіти, вирок, суддя, прокурор, Засуджений, прокуратура, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ