Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.07.2014

Проведення дискотек у Гребінківському РБК буде відновлено


Як запевнила начальник відділу культури та архівної справи, проведення дискотек у РБК буде відновлено


Про децентралізацію влади і не тільки

На черговому засіданні Громадської ради при голові Гребінківської райдержадміністрації розглядалися наступні питання: реформа з децентралізації влади, організація дозвілля молоді в період літніх канікул, допомога військовослужбовцям з Гребінківського району, які задіяні в АТО.

Голова Громадської ради Микола Даценко представив учасникам засідання відеофільм "Час робити великі зміни!" (Про децентралізацію та федералізацію), підготовлений Інститутом Громадянського Суспільства за підтримки швейцарсько-українського проекту РЕSРРO.

Запрошені на засідання заступник голови районної ради, заступник голови РДА, начальник районного управління юстиції, заступник голови міської ради висловили свою думку щодо децентралізації влади.

На жаль, не всі члени Громадської ради були ознайомлені з Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Та й Президент України саме в цей час виклав своє бачення децентралізації на зустрічі з мерами міст та запропонував внести зміни до Конституції України.

Члени Громадської ради вирішили висловити свої думки і пропозиції з цього питання після його детального вивчення у своїх громадських організаціях.

У вступному слові з другого питання Микола Даценко пояснив, що розгляд його викликаний участю у рейді відповідних районних служб місцями відпочинку дітей та молоді. Доповідь з питання організації дозвілля молоді під час літніх канікул надала Ростислава Запорожець, начальник відділу культури та архівної справи РДА.

Вона підкреслила, що поняття дозвілля визначається рівнем культури населення. У місті та районі відбувається достатньо заходів для шкільної молоді, потрібно лише знайти собі заняття до душі. Зменшення кількості дискотек викликане і обстановкою в країні, що не зовсім заохочує до танців, та різними технічними і юридичними проблемами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині під табірну пісню та оплески завершили роботу табори при Кулажинській ЗОШ І-ІІІ ст.

Важлива також безпека дітей, тут велику роль має відігравати міліція та добровільні громадські формування.

Члени Громадської ради приєдналися до ініціативи Р.Запорожець оголосити парк РБК місцем, вільним від алкоголю, цигарок та наркотиків, та погодилися з тим, що культура виховується у дитини особистим прикладом батьків, у першу чергу. Як запевнила начальник відділу культури та архівної справи, проведення дискотек у РБК буде відновлено.

Про допомогу нашим землякам - військовослужбовцям, що беруть участь у АТО , поінформував член Громадської ради Анатолій Хаустов.

Громадська рада констатувала, що у збиранні коштів все прозоро і контрольвано. Бронежилети будуть закуплені і вручені військовослужбовцям, які цього потребують.

Прізвища тих, хто одержав, будуть оприлюднені. Також будуть оприлюднені списки організацій та підприємств, які надали кошти на придбання необхідного. Громадська рада при голові РДА закликає гребінківців не бути байдужими до проблем земляків - військовослужбовців і допомогти їм коштами, це збереже життя.

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1583
Категорія: Новини Гребінки
Теги: АТО, РДА, дискотека, Даценко, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ