Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.01.2013

Районна телестудія "Гребінка" відзначила 14 років своєї діяльності


14 січня відзначили 14 років з початку своєї діяльності працівники районної телестудії «Гребінка»


Районна телестудія "Гребінка" відзначила 14 років своєї діяльності

14 січня відзначили 14 років з початку своєї діяльності працівники районної телестудії «Гребінка». Адже саме 14 січня була отримана перша ліцензія Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, що давала право на початок роботи в ефірі.

- Починалося все з районних телевізійних новин, потім була створена телестудія, придбали необхідну професійну апаратуру, - говорить директор телестудії "Гребінка" Ніна Павлівна Третяк. - Нас дивилися і дивляться зараз жителі Гребінківщини та ще 7 районів Черкаської, Чернігівської та Київської областей. А далі - нелегкий шлях, довжиною у 14 років. Це постійна боротьба за виживання і утвердокення.

З 2003 року телестудія співпрацює з «Новим каналом», має 4 години вечірнього і ранкового ефіру. До вже знайомих передач «Новини району», «Шкільний екран», «Дитяча веселка», «Порядок і закон», «Ваше здоров'я», «Хвилини поезії», додалися нові.

Особливо глядачі полюбляють програму «Актуально!», яка висвітлює найважливіші проблеми в житті міста та району, експрес-інтерв'ю, що дають змогу кожному висловити свою думку з тих чи інших актуальних питань, і звичайно, розважальну музичну програму «Бажаємо щастя».

Але головна  робота телестудії "Гребінка" - це оперативне інформування населення про події в Гребінківському районі.

Ще працівники районної телестудії «Гребінка» створюють документальні фільми, тематичні телепрограми. Постійно беруть участь у творчих конкурсах. Лише в цьому році брали участь у конкурсах «Світ спорту-2012», «Кришталеві джерела», «Будуємо майбутнє разом», Полтавському обласному фестивалі документального кіно «Полтава-Док», конкурсах у містах Суми, Полтава, Лубни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині потяг переїхав хлопця

Сьогодні колектив налічує 7 працівників. Засновником телестудії є Гребінківська районна рада. У доробку телестудії шоденний чотиригодинний ефір, більше 50 документальних фільмів та теленарисів, відзнаки різноманітних Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів творчої майстерності - дипломи, грамоти, цінні призи. За успіхи в праці колектив два рази був занесений на районну Дошку Пошани.

Щодо перспектив телестудії, то ще рік тому можна було сказати, що вони райдужні. Але з приходом цифрового телебачення змінюються прогнози на майбутнє. РТС «Гребінка» до 2015 року працюватиме в звичному режимі, потім, перейде на роботу в кабельних мережах або ж стане корпунктом ОДТРК «Лтава».

- Працювати в цифровому форматі і нашій, і подібним телестудіям, неможливо, передусім, через колосальні фінансові витрати, які визначені за оплату цілодобового щоденного ефіру, продовжує Ніна Павлівна. - Саме цілодобовий ефір охоплює телекомпанія, яка переходить на цифровий формат. Вона ж повинна довести, отримуючи Ліцензію, свою повну фінансову спроможність, забезпеченість найновішим технічним обладнаннням, кадровим потенціалом.

Словом, якщо загалом, цифра - це добре, це прорив до Європи, це якість, то для маленьких телекомпаній це означає повний крах. Але оскільки безвихідних ситуацій, вважаю, не буває, то хочеться сподіватися, що телестудія «Гребінка», яка має своє ім'я, не зникне з ефіру, а знайде своє місце в бурхливому сьогоденні.

За матеріалами: "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 2287
Категорія: Освіта
Теги: Ніна Третяк, цифровий формат, телестудія, студія, Гребінка, РТС, телекомпанія, тебебачення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ