Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.10.2013

Рибалки Гребінківщини просять допомоги у Полтаварибохорони


Однією із наболілих проблем мешканців Гребінківщини є ситуація, що склалася довкола риболовлі


Рибалки Гребінківщини просять допомоги у Полтаварибохорони

Однією із наболілих проблем мешканців Гребінківщини є ситуація, що склалася довкола риболовлі, точніше багато хто не бажає і не хоче дотримуватися прийнятих в державі Правил любительського та спортивного лову на водних об'єктах. Використовують для цього заборонені методи і засоби лову, виловлюють і продають нелегально мальок риби, та ще й у великій кількості.

Тож і виходить, що риби у водоймах стає все менше, а порушників, на жаль, все більше. Але прості рибалки Гребінківщини не хочуть миритися з такою ситуацією. Та й мабуть прийшов час навести лад у цій сфері нашого життя.

Небайдужі і законо-слухняні рибалки написали звернення до Президії районної організації Українського товариства мисливців та рибалок. У листі йшлося про складну ситуацію, що склалася з рибальством на Гребінківщині. Рибалки незадоволені тим, що окремі порушники порядку виловлюють багато риби забороненими засобами лову і реалізують цю рибу на ринках району.

Президія вирішила в свою чергу звернутися до районної державної адміністрації, районної ради, райвідділу міліції, Полтаварибохорони з проханням допомогти вирішити цю складну ситуацію, і разом, спільними зусиллями навести лад у використанні біоресурсів на водоймищах Гребінківського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці радилися мисливці і рибалки

Поданому зверненню була створена робоча група з контролю за використанням водних об'єктів, до складу якої входять представники райдержадміністрації, районної ради, райвідділу міліції та представники районної організації УТМР.

Одразу ж було проведено ряд рейдів-перевірок по дотриманню природоохоронного законодавства на водних об'єктах Гребінківського району.

В ході рейдів - перевірок було виявлено порушення правил любительського та спортивного лову та незаконна торгівля на місцевому ринку. Складено 13 протоколів на порушників природоохоронного законодавства. Вилучено 26 одиниць незаконного добування риби. В залежності від розміру заподіяної шкоди було нараховано збитків від 34 до 1500 грн.

Винних в порушенні правил рибальства та незаконного збуту риби буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Для любителів незаконного лову повідомляємо, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2011 року установлено такси для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок добування (збирання) або знищення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах за один екземпляр, незалежно від розміру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько півтонни зарибку молодої риби запустили до Гребінківського водоймища рибалки-ентузіасти

Для прикладу, за один незаконно виловлений сом треба буде заплатити 425 грн, лин -119 грн, за одного рака - 25,5 грн, і т.д Згідно правил любительського та спортивного лову кожен громадянин має право безоплатного вилову на водоймах загального користування не більше 3 кг, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство, не більше 5. Обмеження є і на розмір риби. Приміром, карась сріблястий повинен бути не менше 15 см у довжину.

Окремо хотілося б звернути увагу риболовів на проблему користування маломірними суднами. Рішенням сесії обласної ради від 23 травня 2013 року були затверджені Правила користування водними об'єктами для плавання на маломірних (малих) суднах Полтавської області. Згідно цих правил на всіх озерах, ставках, водосховищах, а також на середніх та малих річках на території Полтавської області, рух маломірних суден з механічною тягою заборонено протягом року. Поза нерестовим періодом дозволяється рух весловим суднам, які пройшли технічний огляд і зареєстровані у відповідному структурному підрозділі Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті.

Керуючись чинним законодавством, звертаємося до любителів легкої наживи та бажаючих створити бізнес на незаконному добуванні та збуту водних біоресурсів з тим, що за дані дії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Голова президії районної організації УТМР
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1686
Категорія: Новини Гребінки
Теги: риба, Гребінківщина, Полтаварибохорона, УТМР, риболовля




Всього коментарів: 1

0
1 Tимми   (28.10.2013)
У нас дядя Лёня этим не промышляет! У него чисто спортивный интерес!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ