Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.07.2012

Село врятує молодий успішний керівник



Село врятує молодий успішний керівник

У період з 25 травня по 5 червня соціологи авторитетної київської компанії "Перша рейтингова система" провели опитування на Полтавщині, під час якого вивчали передвиборні настрої жителів шести районів — Гребінківського, Лубенського, Пирятинського, Чорнухинського, Лохвицького та Гадяцького.

На запитання "Як змінилося життя у вашому населеному пункті за останні кілька років?", 40% опитаних відповіли, що погіршилося. Для 34,5% воно не змінилося. Для 18,1% стало дещо кращим, і лише 5,1% респондентів запевнили, що стало значно краще. Ще 2,3% не визначилися з відповіддю.

Як свідчать результати дослідження, 53,8% респондентів вважають ситуацію у своєму населеному пункті скоріше поганою. Оптимістів менше — 41,4%. Близько 5% опитаних не вирішили для себе, добре чи погано жити в їхньому селі чи райцентрі. Найбільше оптимістів — половина — у Лохвицькому районі. Дещо менше позитивних оцінок на Пирятинщині.

Найбільше песимістів відмічено в Чорнухинському районі. Причому що старші люди, то більше негативних оцінок. Зазвичай у "чорних" фарбах бачать життя люди, яким за 60 років. Таких дві третини. Молодші, та й з вищою або незакінченою вищою освітою, змальовують ситуацію як позитивну.

Намір голосувати восени на виборах до Верховної Ради України на сьогодні мають 80% опитаних. Більшість людей хочуть змін і готові за них проголосувати. Найактивнішими є респонденти середніх вікових груп, а найбільш пасивні — наймолодшої та найстаршої. Дві третини всіх опитаних запевнили, що не продадуть своїх голосів, і різне матеріальне заохочення не вплине на їхній вибір.

Серед основних проблем більшість жителів сіл називають безробіття, поганий стан доріг, низький рівень заробітної плати і пенсії, відсутність перспектив для молоді, високі тарифи на електроенергію, газ, воду та низьку якість комунальних послуг.

Приблизно п'яту частину опитаних турбує погане транспортне сполучення між населеними пунктами та забруднення повітря, водойм, лісопаркових зон. Більшість людей готові підтримати кандидата, у якого має бути чесна незаплямована репутація, чітка та зрозуміла програма розвитку регіону, і він власними силами або разом зі своєю командою мусить навести порядок на їхній вулиці, у селі. А дві третини опитаних запевнили, що не продадуть своїх голосів за якусь матеріальну винагороду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щороку 300 жінок із Гребінківщини змушені будуть народжувати в сусідніх районах?

Люди сподіваються, що допомогти у вирішенні проблем села зможе людина, яка представить інтереси їхньої громади у Верховній Раді України. Здебільшого опитані не визначилися із симпатіями: лише 25% респондентів чітко знають "свого" кандидата, решта ще у роздумах. 39,6% опитаних не знають, кому віддадуть свій голос.

Натомість опитані солідарні в тому, які особисті якості повинен мати "ідеальний" кандидат, за якого вони охоче проголосують. 56,2% довірили представляти свої інтереси у Верховній Раді господарнику, успішному керівникові підприємства. Для 52,5% важливо, щоб майбутній народний обранець вів скромне життя. За земляка проголосували б 51,8% респондентів.

За спокійного і розважливого проголосує у два з половиною раза більше опитаних, ніж за експресивну і гарячу людину, причому претендент має бути рішучим і вміти обстоювати власну точку зору. Більшість опитаних мають більше довіри до "вихідця з народу".

72,6% респондентів зазначили, що на результати їхнього вибору найперше вплине чесна репутація кандидата. Ще 65,5% визначальною називають чітку та зрозумілу програму розвитку регіону, міста чи села, яку запропонує претендент на депутатське крісло.

Охочіше люди готові віддати свої голоси за кандидата, який перебуває в опозиції до влади.

 Олексій МЕЛЬНИК
Джерело: Gazeta.ua


Схожі матеріали:
👁 1908
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятинщина, керівник, Лохвицький район, верховна рада, вулиця, підприємство, село, Гребінківський




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ