Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.04.2012

Що таке «Маdе іп PRC»?



Що таке «Маdе іп PRC»?

«Маdе іп Р.R.С.» або «РRС» - це People's Republic of China, читається як «Зроблено в Китайській Народній Республіці». Таким чином позначається продукція китайського походження. Це те ж саме, що «Маdе іп Сhіпа».

Такий ребрендинг викликаний тим, то товари mаdе іп chіпа були дискредитовані тією ранньої хвилею китайського «ширвжитку», який завалив український ринок. У нашого народу склалося негативне враження про китайську продукцію.

Останнім часом економіка Китаю активно розвивається, освоюються сучасні технологи, підвищується культура виробництва.

Якість продукції росте набагато швидше, ніж змінюється сприйняття людей. Певно, тому для адекватного сприйняття нового китайського товару стали використовувати формулювання «mаdе іп РRС».

Крім того, виробники, знаючи, що багато покупців звертають увагу на те, в якій країні було виготовлено товар, намагаються різними способами приховати правду. Дуже часто для здешевлення товару підприємства розміщують в Китаї. Проте в цьому випадку на товарах потрібно робити напис «Маdе іп Сhіпа». Розуміючи, що у багатьох покупців існує упереджене ставлення до китайських товарів, виробники замість цього пишуть «Маdе іп РRС».

Виробники ретельно вуалюють справжнє місце виробництва, оскільки це може негативно позначитися на обсязі продажів. На упаковках навіть дуже іменитих брендів можна знайти гордий напис «Маdе іп ЕU» - «зроблено в Євросоюзі». Звичайний покупець миттю уявляє собі Німеччину або Францію, але насправді це буде одна з країн Східної Європи, де виробництво обходиться дешевше.

ТІЛЬКИ ПСИХОЛОГІЯ

Як же ставитися до таких речей? Виникає думка, що коли виробник намагається приховати розташування заводу, значить, з продукцією щось не в порядку. Насправді це не так. Головна причина таких дій - це бажання розвіяти сумніви, які можуть виникнути у покупця, навіть у тому випадку, якщо з продукцією все в порядку.

Кожен солідний виробник дотримується стандартів якості. Інакше у випадку появи на ринку бракованих товарів ставлення до бренду зміниться на гірше. Це спричинить зниження обсягів продажів, що просто неприйнятно для великих компаній. Тож покупцеві нема чого турбуватися про те, де виготовлено товар: у Китаї або Європі.

Якість гарантується торговою маркою, а розміщення заводів в Азії пов'язано лише з тим, що виробляти продукцію в розвинених країнах дуже дорого. А сьогоднішній покупець не в змозі платити шалені гроші тільки за напис «Масdе іп Gеrmапу».

Тож при виборі товару фахівці радять звертати свою увагу не на країну виробника, а на торговельну марку, за якою стоїть компанія зі своїм баченням якості.

Схожі матеріали:
👁 8203
Категорія: Освіта
Теги: Маdе іп PRC, товар, продукція, People's Republic of China, Європа, китай, зроблено в Китаї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ