Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.11.2017

Щорічно на Полтавщині понад 13 тисяч осіб долучаються до донорства


Сьогодні, під час апаратної наради, про це повідомив директир департаменту охоррони здоров'я Полтавської ОДА Віктор Лисак


Щорічно на Полтавщині понад 13 тисяч осіб долучаються до донорстваЩорічно в області понад 13 тисяч осіб здають кров, а це 1% від всього населення області. Цьогоріч кількість донорів збільшилась на 13,5 %. Зібрану кров, у свою чергу, спрямовуємо не тільки на потреби місцевих медустанов, а й до шпиталів, де лікуються бійці АТО”, – зазначив Віктор Лисак.

Донорство – це добровільне волевиявлення здачі крові для подальшого його використання для лікування та виготовлення відповідних лікарських засобів.

Донорами можуть бути громадяни, які досягли 18 років та не мають проблем із здоров’ям, а здача крові не зашкодить їх здоров’ю.

На Полтавщині є Заслужений донор України, який здав безкоштовно 100 максимальних допустимих доз крові.

Полтавські підприємства активно долучаються до здачі крові.
 
У Полтавській області працює три станції збору крові: у Полтаві, Кременчуці та Лубнах, які оснащені сучасним обладнанням, але найголовніше — це постійне донесення інформації до населення про важливість донорства.”, – додав Лисак.
 
Віктор Лисак
 

На одного мешканця області заготовлюється — 6,1 мл крові, а в Україні — 5,6 мл. Хоча нормативні документи передбачають 12 мл крові на одного мешканця.
 
Найгірша ситуація по збору донорської крові у Котелевському район, тому необхідно голові РДА взяти під контроль донорство району. Здача крові- це врятоване життя, а тому потрібно, як найшвидше розробити програму для донорів, яка спонукатиме людей до здачі крові”, – зауважив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Також директор Департаменту охорони здоров’я повідомив, що за минулий тиждень зросла кількість видачі лікарських препаратів у рамках програми “Доступні ліки” зросла на 42%. На 18% збільшилась кількість виписаних рецептів.

Валерій Головко

 
Такий показник говорить про те що всі лікарські препарати є в наявності в аптечній мережі”, – сказав Валерій Головко.

Програмою “Доступні ліки” скористались 235 тисяч полтавців, але найменше ліків в аптечній мережі Кременчуцького району.

Держава сьогодні забезпечує грошима реалізацію програми “Доступні ліки”, тому якщо програма у районах не діє — це бездіяльність голів РДА”, – наголосив Валерій Головко.

Під час наради голова ОДА наголосив на ще одному важливому питанні:

“1 грудня ми стаємо до формування обласного бюджету на 2018 рік. І я підкреслюю: до цього часу я повинен побачити всі довгострокові програми розвитку районів. У ремонті доріг, енергомодернізації навчальних закладів тощо”.

Обласна влада, у першу чергу, продовжив він, допомагатиме тим, хто сам не сидить, склавши руки, і проявляє ініціативу щодо благоустрою місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший Бюджет участі Полтавщини виграли 42 проекти

Закликаю голів РДА відпрацювати всі довгострокові програми розвитку районів та надати мені деталізацію та кошториси до вказаної дати”, – зауважив Валерій Головко.

Під час апаратної наради перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак розповіла про роботу оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів.


Дар’я Бриндак

За період діяльності роботи оперативного штабу проведено 9 засідань, надійшло 20 звернень та 27 дзвінків на телефони гарячої лінії”, – розповіла Дар’я Бриндак.

Щодо ситуації, яка склалася, продовжила вона, в агрофірмі “Оржицька” – відкрито кілька кримінальних проваджень.


нарада Полтавська ОДА


нарада Полтавська ОДА



Схожі матеріали:
👁 1179
Категорія: Полтавщина
Теги: Віктор Лисак, здоров'я, нарада, Полтавська ОДА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ