Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.05.2014

Скандал з обранням нового головного міліціонера Полтавщини


Івану Корсуну нагадали про «тітушок» у Черкасах та побиття й пограбування активістів під Чутовим


Скандал з обранням нового головного міліціонера Полтавщини

На Народному Віче в Полтаві нарешті обрали, кого рекомендувати Міністру внутрішніх справ України для призначення новим начальником управління МВС України в Полтавській області. Народним обранцем став Богдан Тиводар.

Доки громада визначалась із кандидатурою, у залі вирували пристрасті й суперечки: кандидатам пригадували  колишні «гріхи», а політичні сили звинувачували одна одну в лобіюванні кандидатур. Вибір громади прокоментував уповноважений Євромайдану на проведення люстрації в Україні Єгор Соболєв.

Віче тривало дві години – 200 людей слухали 4-х кандидатів на посаду начальника УМВС у Полтавській області.

Івану Корсуну нагадали про «тітушок» у Черкасах та побиття й пограбування активістів під Чутовим

Чотири претенденти на посаду головного міліціонера – Іван Корсун (в.о. начальника УМВС у Полтавській області), Олександр Ковжога (колишній начальник карного розшуку і заступник начальника Полтавського міського управління, нині – керівник управління Всеукраїнської спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю в Полтавській області), Владислав  Ліщенко (начальник Київського РВ Полтавського МУ) та Богдан Тиводар (колишній очільник УСБУ у Закарпатській області), прийшли на Віче, аби переконати громаду, що саме його кандидатура гідна цієї посади. А громада влаштувала їм справжній допит.

Уродженець Лубен Іван Григорович Корсун, який зробив свою кар’єру в Черкасах важливим вважає те, що не залишив у заступниках і начальниках ключових відділів майже нікого з попередніх. Щодо ситуації у Чутово  міліціонер розповів про проведену службову перевірку, матеріали якої подані до прокуратури, а також  можливі нові звільнення.

На питання  про «кришування» ігрового бізнесу, Іван Корсун запевнив громаду, що так активно міліція ще не боролася проти ігрових точок і вже вилучила  близько 1500 автоматів, завдяки активному інформуванню від полтавців. «Свободівці» заперечили його міліцейську доблесть, розповівши  про те, як міліція приїхала на виклик через годину після дзвінка і відмовилась взагалі перевіряти заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко в Полтаві: Гроші треба витрачати на армію, а не на концерти

Запитували полковника і про нарколабораторії у Лубнах, що він взагалі не прокоментував. А пропозиція поспілкуватися з депутатом Черкаської обласної ради Сингаєвським, якому Іван Корсун зламав палець, розганяючи мирну демонстрацію, затуляючись пікетом з парасольками «Партії Регіонів», взагалі обурила міліціонера і він звинуватив активіста «Просвіти» у брехні.

Ковжозі  закинули корупційні схеми і катування підлеглих

Олександр Ковжога сказав, що вирішив повернутися до правоохоронних органів, адже вважає, що в нього є важливий досвід, і тому, що бачить скільки порушень допускає міліція сьогодні. Йому зауважили бездіяльність, щодо вуличної торгівлі і збирання хабарів з торгівців, але правоохоронець стверджує, що і на сьогодні це бездіяльність міської влади, а не міліції. Обурення у нього викликали питання про колишні «кришування» оборудок очільниці інспекції по захисту прав споживачів Наталі Конотоп (проти якої в провадженні знаходиться кримінальна справа, дві попередні – закриті), а також про нібито привласнені 50 квартир – після здійсненої перевірки факти привласнення нерухомості поки що не підтвердились.

На дорогу машину Volkswagen Tuareg Олександр Іванович стверджує, що заробив приватною юридичною практикою. А от скандальна історія 13-річної давнини про катування оголеного підлеглого Анатолія Сторожука досі залишилась не спростованою.

Представник Громадської Ради, який нагадав про все це, озвучив і те, що під час екзекуції Олександр Ковжога називав себе Лаврентієм Павловичем Берією. Після цього громада освистала кандидата і позбавила слова.

Владислав Ліщенко «ославився» понятими – безхатченками без паспортів

Начальник Київського райвідділу не служив в армії, не має економічної освіти, але боровся з економічними злочинами. Коли він працював у Києві, збирав матеріали на Леоніда Черновецького, через що потім довелося звільнитися. У Полтаві, каже, винаймає помешкання, бо йому фінансово скрутно, і на власне житло ще не заробив.

Голова облради Петро Ворона нагадав правоохоронцю про свій арешт в часи Євромайдану, де в якості свідків правоохоронці узяли бомжів без паспортів. На що Ліщенко відповів, що бомжі – теж люди, які мають право бути понятими.

Богдан Тиводар не має друзів і знайомих у Полтаві

Діючий офіцер СБУ, полковник Богдан Тиводар приїхав із Закарпаття. До цього у Полтаві ніколи не був за всі 43 роки свого життя і не має тут жодних друзів чи знайомих. На запитання громади, чому не балотувався на аналогічну посаду на Батьківщині, розповів, що на той момент конкурс не був оголошений, а щоб хоч десь стати в нагоді, поближче до «гарячих точок», був навіть згоден зайняти нижчу посаду.

Людям сподобалося, що у Богдана Тиводара немає тут жодних зв’язків, його рівень освіти і досвід роботи, а також позиція щодо запроторення міліціонерів-хабарників за грати замість простого звільнення і призначення керівників через люстраційні комітети і віче.

Учасники Віче віддали Богданові Тиводару 181 голос з 200, що неймовірно обурило голову Полтавської облради, який наголосив, що голосування є цирком, зрежисованим партією «Свобода». Головний люстратор країни Єгор Соболєв зазначив, що в майбутньому міліція, яка відповідає  за спокій і громадську безпеку повинна стати муніципальною. І додав, що чим важчою буде рука громади на плечі будь-якого посадовця, тим краще він себе поводитиме.

 На першій люстрації і виборах головного правоохоронця побувала Ольга Цвігуненк
Події та коментарі



Схожі матеріали:
👁 2083
Категорія: Полтавщина
Теги: тітушки, міліція, скандал, Полтавщина, райвідділ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ