Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.07.2012

Скільки у мешканців Полтавщини розкоші, податок на яку вже можуть ввести сьогодні



Скільки у мешканців Полтавщини розкоші, податок на яку вже можуть ввести сьогодні

Зміни в Податковий кодекс України, що стосуються оподаткування багатства і предметів розкоші, повинні бути серйозно підготовлені.

Таку заяву зробив голова Верховної Ради В.Литвин. Спікер нагадав, що в плані роботи на четвер, 5 липня, до порядку денного внесено 4 такі законопроекти: "Комітет розглянув це питання, і думки розділилися.

На засіданні в четвер або схвалимо якийсь за основу, або треба створити робочу групу, яка б серйозно відпрацювала це питання не під вибори, а для країни”.

5 червня у Верховній Раді зареєстрували законопроект Кабміну "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування багатства і предметів розкоші” (№10588), яким уряд хоче залу чити до державного бюджету в 2013 році 500 млн.грн.

Згідно з документом, сплачувати податок у розмірі 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі (зараз близько 20 грн.) пропонується за квартири загальною площею понад 200 кв.м, дачні будинки та котеджі загальною площею понад 500 кв.м і об’єкти житлової нерухомості у власності одного платника податків понад 600 кв.м.

Крім того, Кабмін ініціює стягування 40% податку від вартості куплених в Україні або ввезених в країну легкових авто мобілів об’ємом понад 3990 куб.см, мотоциклів об’ємом понад 995 куб.см, суден (в т.ч. яхт) з двигу ном потужністю понад 75 кВт, літаків і вертольотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куда украинцы могут ездить без виз (список стран)


Коштовні прикраси, годинники, мобільні телефони, що дорожчі 50 мінімальних зарплат (МЗ), зброя, що дорожча 20 МЗ, хутряні вироби, що дорожчі 40 МЗ, і предмети мистецтва та антикваріату, дорожчі 50 МЗ, передбачається оподатковувати за ставкою 10% від вартості при купівлі або ввезенні.

"Полтавська думка 2000"


Схожі матеріали:
👁 1039
Категорія: Полтавщина
Теги: Податковий кодекс, Кабмін, Податок на розкіш, мобільні телефони, легкове авто, розкіш, податок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ