Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.12.2016

Соцробітники Гребінківського територіального центру допомагають потребуючим гребінчанам


Цього року продуктовими наборами за рахунок спонсорів забезпечено 49 інвалідів І, ІІі ІІІ груп


Соцробітники Гребінківського територіального центру допомагають потребуючим допомоги3-го грудня в усьому світі відзначали Міжнародний день людей з інвалідністю. Немає у світі країни, де б не було людей з особливими потребами. І, нажаль, щороку їх стає не менше.

Життя визначається станом людської душі. Коли відчуваєш себе потрібним, життя забарвлюється в яскраві тони, тоді і прагнеш творити, дарувати радість іншим.

Та коли людина стає інвалідом - в душу закрадається зневіра – не в радість ні сонце, ні квіти, ні весна... Все стає одноманітно сірим. Ми інколи навіть не замислюємося, що хтось не може самостійно купити в магазині хліба, чи ліки в аптеці: не за браком коштів, а через фізичну не дужість.

Частка людей з особливими потребами складає 5 % від усього населення Гребінківщини. На обслуговуванні відділеннями Гребінківського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) перебуває 569 осіб з інвалідністю.

Саме на працівників соціальної сфери державою покладено відповідальний обов’язок – допомагати людям, які потребують особливої турботи і тим, хто опинився в складній життєвій ситуації. Вони щоденно зустрічаються з чужою бідою, болем, стражданням, а тому стараються дарувати тепло своєї душі, увагу і турботу, доброту і милосердя.

До Міжнародного дня інваліда Гребінківський районний територіальний центр провів низку заходів. Щомісячно соціальні робітники надавали соціально-побутові послуги 92 особам в домашніх умовах.

Як і минулі роки, продовжують співпрацю з приватними підприємцями, керівниками установ та організацій, головами СФГ, релігійними організаціями Гребінківщини стосовно надання посильної матеріальної та натуральної допомоги громадянам з обмеженими фізичними можливостями.

 
Соцробітники Гребінківського територіального центру допомагають потреб
 

Цього року продуктовими наборами за рахунок спонсорів забезпечено 49 інвалідів І, ІІі ІІІ груп, які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома територіального центру по місту.

"Ми вдячні за участь у благодійній акції з нагоди цього дня: депутату Полтавської облради від соціал-демократичної партії Мамояну С. Ч.,  церкві  «Христа Спасителя» в особі пастора Анісімова О. А.,ПП Мокроусова Н.І. магазину «Щедрий кошик», ПП Мельник В.М. магазину «Галантерея», ПП Желага О.М./ Охріменко С. магазину «Єва», ПП Монько Л.М. магазину «Олімп»,ПП Запорожець І.І. кафе «Оболонь»,ПП Швидкий О.П. магазину «Престиж», ПП Жолобецький  О.Е. магазину « Мойдодир», ТОВ « Хвиля», магазину «Спеціаліст»,  кафе « Магія», ПП Лой М.П., ПП Плис С.О. (с. Тарасівка), ПП Лакудос Л.В. (с. Тарасівка), ПП Чилінгарян О.Б. (с. Короваї),СФГ «Каміла» Буць. І.І.,Слободо-Петрівська с/р (голова Зінченко А.В.),Почаївська с/р. (голова Кальченко С.І.), Мар’янівська с/р (голова Малярик І.П.), ПП Кича Н.І. магазину «Катюша» (с. Загребелля),ПП Ніколаєнко В. , ПП Мороз А. С., Баришевська зернова компанія (с. Овсюки), ПП Булатецький М.М. (с. Стукалівка, с. Григорівка, с. Писарщина)", - сказав директор Гребінківського районного територіального центру соціального обслуговування Андрій Іванович Гужик.

Матеріальну допомогу отримали 5 осіб по Слободо-Петрівській с/р.По Олександрівській с/р  46 особам з інвалідністю було надано грошову допомогу головами фермерських господарств Дрьомою Г.М., Мотричем Ю.М., Тараненком О.Г.Керівництво СТОВ  « Прогрес»  надало грошову допомогу  17 особам з інвалідністю .

Тісною є співпраця терцентру з Церквою «Жива надія» щодо надання гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття  нужденній категорії населення Гребінківського району та продуктів харчування.

Дякуючи їм 15 осіб з числа інвалідів різних категорій отримали продуктові набори. Наші підопічні вдячні Вам за  взаєморозуміння, підтримку і допомогу.

 
Соцробітники Гребінківського територіального центру допомагають потреб
 

Вже традиційно, з нагоди відзначення цього дня, в приміщенні терцентру учасники  шахово-шашкового клубу  «Тура»  проводили шаховий турнір серед осіб з інвалідністю, по завершенню якого переможцям вручено заохочувальні призи.

Так, перше місце зайняв Неживий Ю.М., друге – Гавриленко Р.В, третє- Скаржинський Р.П.. Вони були відзначені подарунковими наборами.

Якщо звичайним людям зараз живеться не солодко, то людям з обмеженими можливостями й взагалі жахливо. Людина в інвалідному візку, зазвичай, мовчить про своє життя і залишається на одинці зі своїми проблемами.

Та, незважаючи на всі "незручності", вони не вимагають до себе жалю: так сталося, адже на їхньому місці міг  би опинитися будь-хто інший. Та й потрібне їм лише "елементарне" - можливість жити серед людей, бути у суспільстві й відчувати себе людьми, як і усім нам.

Час показав, що дуже часто люди з обмеженими фізичними можливостями можуть досягти більшого, ніж цілком здорові люди. Багато людей з фізичними вадами є активними, не просто сидять вдома, а досягають успіхів у житті і стають прикладом для багатьох здорових людей.

Деякі інваліди нашого краю перевершують нас розумово та морально, мабуть, коли природа щось забирає у людини, чогось іншого дає більше. Недуга не повинна дозволити марнувати час і талант. То ж давайте цінити людину за її внутрішні якості, виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

Адже турбуючись про них, суспільство стає більш людяним, а нехтуючи — вироджується, бо головне багатство нації — не газ чи нафта, а — Особистість, і в усьому світі це давно вже зрозуміли.

Користуючись нагодою, запрошуємо всіх, хто з різних причин втратив працездатність та має інвалідність до Гребінківського терцентру проявити свої таланти, взявши участь у виконанні улюблених пісень у хоровому колективі, вишиванні чи малюванні картин, гри у шахи, а також отриманні різних видів соціальних послуг.

Директор терцентру
А. Гужик


Схожі матеріали:
👁 1226
Категорія: Суспільство
Теги: новини Гребінки, Допомога, інваліди, Гребінка, терцентр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ