Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.01.2016

Стали відомі нові назви гребінківських вулиць: Калініна - Незалежності та Петровського - Магістральна


Творимо новітню історію міста


Стали відомі нові назви гребінківських вулиць: Калініна - Незалежності та Петровського - Магістральна20 січня 2016 року о 10.00 годині відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань законності, правопорядку, захисту прав людини та з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, площ, тощо.

На засіданні також були присутні: депутати міської ради, які закріплені за округами по вул.Калініна та Петровського – Карпович С.П., Хижняк В.Д., Бондарь І.М., Бутенко Н.В.; Безвиненко Л.А.- директор краєзнавчого музею; Тритяк Н.П. - член Національної спілки журналістів України; Овсій Т.І. інженер ПП Бюро послуг та інвентаризації; Кулікова Т.В.- директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, організатор пошукової роботи історії м.Гребінки та району.   

Було розглянуто питання перейменування та присвоєння нових назв вулицям та провулкам міста, назви яких підпадають під зміни згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал – соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

Особливу увагу було відведено вулиці Калініна та Петровського, так як того ж дня о 18.00 годині було заплановане громадське обговорення по даних вулицях. Обґрунтована пропозиція щодо нової назви вулиці Калініна надійшла від редакції районної газети які запропонували назвати цю вулицю – Незалежності, адже шлях України з минулого у майбутнє – це постійна боротьба за незалежність.

 


вул. Калініна, м. гребінка (Полтавщина)

Цю ж назву також підтримала комісія міської ради з питання найменування та перейменування вулиць. Щодо вул..Калініна надходили і інші пропозиції а саме назвати: Каштанова, Героїв України, Героїв Чорнобиля, Центральна, Фестивальна, Парадна, бульвар Молоді, ім.Вячеслава Лисенка, ім.Вячеслава Лелеки.

 


вул. Петровського, м. Гребінка (Полтавщина)
 

Стосовно назви вулиці Петровського до міської ради надійшли різні пропозиції а саме: ім..Георгія Кирпи,Знань, Шкільна, Легендарна, Південна, Українська, Привокзальна, Вокзальна, Магістральна, Андрія Черненка. Постійна комісія з питань найменування (перейменування) вулиць підтримала пропозицію назвати вулицю Петровського  - Магістральною.

Оскільки ця вулиця розміщена вздовж залізничного полотна, і ця вулиця була одна з найперших вулиць в місті, і місто Гребінка – місто залізничників, тому і пропонували підтримати назву Магістральна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська міськрада прийняла рішення демонтувати пам’ятники Леніна

Місто Гребінка багата на героїв та почесних жителів, тож визначитись на честь кого будуть названі вулиці було достатньо проблематично. Після гучного обговорення запрошені члени комісії та гості засідання висловили пропозицію підібрати назви вулиць котрі не будуть прив’язані до історичних подій, осіб тощо.

В свою чергу міський голова та секретар міської ради подали пропозицію – встановити за кошти міської ради меморіальні дошки на будинки міста почесним жителям та героям міста, для того щоб місто пам’ятало своїх герої.

Цапенко Л.В. секретар міської ради зачитала пропозиції які надійшли до міської ради, та оголосила перелік вулиць щодо яких не було запропоновано жодної пропозиції назви.

Разом з постійною комісією по перейменуванню вулиць було складено ряд пропозицій назв, а саме змінити назви:
вул. Калініна – на вулицю Незалежності, Каштанову;
вул. Петровського – на вулицю Магістральну, Індустріальну;
вул.40 років Жовтня – на вулицю Вокзальна;
вул.50 років Жовтня – на вулицю Ярослава Мудрого;
вул. Жовтнева – на вул. Євгена Гребінки;
пров.Жовтневий – на пров.Євгена Гребінки;
вул.Леніна – на вул. Володимирську, Історичну;
вул.Фрунзе – на вул.Героїв України;
пров.Димитрова – на пров.Олексія Припутня;
вул. Ульянова – на вул. Лубенська, Щаслива;
вул.Радянська – на вул..Полтавська;
вул. Чапаєва – на вул. Купріяновська;
вул. Крупської – на вул. Локомотивна;
вул. Островського  - на вул. Леоніда Стеценка;
вул. Карла Маркса – на вул. Пилипа Орлика;
вул. Червоноармійська – на вул. Паркова, Зоряна;
вул. 20 років ВЛКСМ – на вул. Північна.
Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 3272
Категорія: Новини Гребінки
Теги: перейменування, Зоряна, магістральна, північна. фестивальна, Петровського, Гребінка, Калініна, вулиця




Всього коментарів: 3

0
3 xnett   (24.01.2016)
У нас громадьські слухання якщо будуть,то всі проголосуюить за повернення Брєжнєва і Лєніна,і вулиці Берії.
Ніколи ніхто не захоче переіменовувати вулиці,бо всі ж в один голос кричать шо то історія.
Он в усіх регіонах валяють памятники Лєніну,а у нас відбудувують,дебіли...


0
1 girkij   (22.01.2016)
А громадські слухання, пропозиції від мешканців тих вулиць під час перейменування до уваги знову не беруться, маємо те що було завжди однобічні рішенням певних осіб ?
Можливо настав час відновити ВУЛИЧНІ КОМІТЕТИ що здатні з середини ефективно корегувати всі обставини на своїх вулицях, знаючи фактичні обставини а не надумані.


0
2 Cat   (23.01.2016)
girkij, вони навчились обходитись без людей, ви наче не знаєте: хто б їх відновлював? Тоді рахуватися з думкою містян прийдеться, а навіщо?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ