Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.11.2012

Свято хліборобів і тваринників відзначили на Гребінківщині


Рекордний урожай буряків у цьому році зібрали ульяновці, продовжується збір кукурудзи, 40% її вже зібрано


Свято хліборобів і тваринників відзначили на Гребінківщині

18 листопада в Україні відзначають День працівників сільського господарства. Це свято засновано у жовтні 1993-го. У президентському указі було сказано, що відзначатимуть це свято ті, хто працює в сільському господарстві, на підприємствах переробки сільгоспсировини, на заготівельних та інших підприємствах та установах агропромислового комплексу.

Але головні на цьому святі все ж таки хлібороби і тваринники - селяни. Те, що селяни завжди були нашими годувальниками - це щиросердечна правда.

У Гребінківському районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства. Щиро привітали хліборобів і тваринників, керівників господарств, всіх, хто працює на землі, на кому тримається Україна, побажали здоров'я, радості та гараздів голова районної держадміністрації Анатолій Вихор, голова районної ради Валерій ЗІнченко; заступник голови райдержадміністрації Василь Колесник, начальник управління агропромислового розвитку РДА Олександр Козін.

До полтавського короваю додала свій вагомий внесок і Гребінківщина. Гребінківські хлібороби зібрали 28,4тис. тонн ранніх зернових, у тому числі 20,3тис. тонн пшениці урожайністю 40,3 ц/га. Серед кращих господарств: СТОВ «Прогрес», СФҐ «Каміла», СФГ «Україна», «ГЯДТ-Агро».

Рекордний урожай буряків у цьому році зібрали ульяновці, продовжується збір кукурудзи, 40% її вже зібрано. А буде хліб, буде і до хліба. Є чим похвалитися і тваринникам Гребінчиного краю. Зросло виробництво м'яса, молока. Надій молока на корову у СТОВ «Прогрес» становить 4520 кг. У планах довести цю цифру до 5000 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці відзначили День працівників сільського господарства

За високі показники в роботі, сумлінну працю, особистий вагомий внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва та з нагоди Дня працівників сільського господарства спільною постановою РДА Гребінківської районної ради та районної ради сільгосптоваровиробників кращі працівники сільського господарства нагороджені Почесними грамотами та грошовими преміями.

А потім для трудівників полів та ферм і всіх присутніх учасники художньої самодіяльності районного будинку культури подарували концерт.

Уклін вам за вашу працю, шановні працівники сільського господарства!

За матеріалами: Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1282
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінківщина, СТОВ «Прогрес», сільське господарство, Гребінка, СФГ «Україна», с/г, Анатолій Вихор, Кукурудза, СФҐ «Каміла», «ГЯДТ-Агро»




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ