Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.06.2018

У 2018 -2019 роках суттєвих змін у наданні медичних послуг для жителів Гребінківщини не відбудеться


Протягом року будуть внесені зміни в Статут лікарні. Зміниться й кількість ліжок у відділеннях райлікарні


Гребінківська ЦРЛ, лікарняЗараз триває медична реформа, і кожного з нас не може не турбувати питання, як же зміниться медицина після реформування. Зміни розпочалися ще у 2015 році.

Були створені центри ПМСД, змінилася система надання медичної допомоги. З квітня цього року розпочалося підписання декларацій з сімейними лікарями, терапевтами, педіатрами.

При Міністерстві охорони здоров'я створена Національна служба здоров'я. Лікарі набирають лише встановлену кількість громадян. З липня розпочнеться фінансування центрів ПМСД напряму з Національної служби здоров'я. Ті, хто не встигне підписати декларацію, лікуватимуться у своїх дільничних лікарів, але держава на це буде виділяти лише 270 гривень.

В той час, як пацієнти, котрі вчасно підпишуть необхідні декларації, користуватимуться більшими сумами, в залежності від вікової категорії. Система лише починає налагоджуватися. Час покаже, чи ефективною вона буде. Але реформа триває, і уже у 2019 році буде розлочато реформування вторинної і третинної медичної допомоги.

При цьому будуть реформовані малопотужні лікувальні установи, на Полтавщині таких більшість. Такі лікарні змінять свій напрям роботи, наприклад, будуть лікарнями інтенсивного лікування, планово - хоспісного, планового лікування. У 2017-2018 роках були створені госпітальні округи.

На території Полтавської області їх чотири. Гребінківський район відноситься до Західного госпітального округу, з центром в Лубнах. До цього округу відносяться лікарні, .які знаходяться в радіусі 50 кілометрів від Лубен.

Зараз уже створена госпітальна рада округу, розроблені функціональні обов'язки та передано на розсуд громади тип лікувальної установи, яка буде. Протягом року будуть внесені зміни в Статут лікарні. Зміниться й кількість ліжок у відділеннях райлікарні. Більше уваги буде приділено саме профілактиці захворювань та ранньому виявленню хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращих медиків Полтавщини відзначили обласною премією ім. Скліфосовського

- У 2018-2019 роках суттєвих змін у наданні медичних послуг для жителів Гребінківщини не відбудеться, - розповідає головний лікар ЦРЛ Віктор Іванович Кривошея, - але у нас залишається чимало таких проблем, які ми не в змозі вирішити самі. Гостро стоїть кадрове питання як у центрі ПМСД, так і у нас райлікарні. Не вистачає лікаря рентгенолога, педіатра, терапевта. Небажання молодих фахівців приїздити в Гребінку на роботу викликане низькими заробітними платами, не відповідністю тарифної сітки оплати праці лікарів до мінімальної заробітної плати та іншим.

Є в Гребінківській райлікарні проблеми і з забезпеченням автотранспортом. Більшість автомашин вже давно морально і фізично застаріли, часто ламаються. Своїми силами ми намагаємося ремонтувати їх, щоб якісно і вчасно надавати медичні послуги. Виконуємо ремонтні роботи в приміщеннях райлікарні. В цьому велику допомогу нам надають колективи залізничних підприємств.

Завдяки сприянню і програмі підтримки медичної галузі нашої держави Світовим банком, Гребінківська райлікарня отримала нове сучасне обладнання для клінічної лабораторії, нові сучасні апарати УЗІ та холтери для дослідження роботи серця, наркозно - дихальну апаратуру, дефібрилятор. За допомогою цього обладнання покращиться якість надання медичних послуг, а це не може не радувати.

Отож, спільним зусиллями ми прагнемо вирішувати проблеми, з якими стикаємося щодня. Сподіваємося, що реформування медицини принесе добрі результати як для працівників галузі, так і для кожного жителя держави.

За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1404
Категорія: Здоров'я
Теги: Лікар, Гребінка, медицина, лікарня, Гребінківська ЦРЛ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ