Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.05.2017

У Гребінці для безробітних провели семінар


Безоплатна правова допомога – гарант ваших прав!


У Гребінці для безробітних провели семінар 12 травня 2017 року відбувся семінар у Гребінківському районному центрі зайнятості для осіб, що перебувають на обліку як безробітні на тему «Забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Про це Grebenka.com повідомили у Лубенському центрі безоплатної правової допомоги.

Виконуюча обов’язки головного спеціаліста Зоя Скляр ознайомила із основними правами та свободами, які передбачені для внутрішньо переміщених осіб чинним законодавством України, а також про способи їх захисту та дотримання. Також під час заходу розповіла про систему БПД та види послуг які надаються.

В цей день заступник начальника Вікторія Маковецька у Гребінківському районному секторі Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації провела семінар для неповнолітнього тема якого була присвячена питанням профілактики злочинності серед неповнолітніх.

У четвер, 11 травня, працівник Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел провів правопросвітницький семінар для студентів Університету третього віку Територіального центру на тему: «Безоплатна правова допомога в Україні».

Під час семінару фахівець розповів правила і порядок надання вторинної і первинної правової допомоги. Відповів на запитання, що ставили відвідувачі семінару та надав правові консультації. Всіх присутніх спеціаліст БПД запросив за будь-якою правовою інформацією звертатися до установ системи Безоплатної правової допомоги, що у м. Пирятин знаходиться за адресою: вул. Соборна, 41, 1 пов., тел. (053-58) -3-22-54.

Цього дня головний спеціаліст Чорнухинського бюро правової допомоги Юлія Галенко провела лекцію для дітей дошкільного віку в Харсіцькому дошкільному навчальному закладі «Ромашка» на тему: «Права і обов’язки дітей». Вихованці дитячого садка в ігровій формі ознайомилися з основними правами і обов’язками дітей в Україні.

Відбулася зустріч із сільським головою Богодарівської сільської ради Володимиром Пономаренком. Заступник начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Жанна Шульга поінформувала про види безоплатної правової допомоги, категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, основні завдання відділу та надала інформаційні матеріали для розміщення на стенді в Богодарівській сільській раді. Також обговорили питання подальшої співпраці та надано роз’яснення із земельного питання.
 


 

В приміщенні Лохвицького бюро правової допомоги провели робочу зустріч з директором ПП «Геосфера-А» Ігорем Зарубенком, основним видом діяльності якого є проведення землевпорядних та землеоціночних робіт. Метою зустрічі був обмін досвідом та обговорення найбільш актуальних питань, із якими звертаються жителі м. Лохвиці та району до Бюро, а саме: реєстрації права власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства та порядку укладення та розірвання договорів оренди земельної ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На привокзальному ринку у Гребінці поліція накрила самогонну "точку"

В межах функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги заступник начальника Гребінківського бюро правової допомоги Вікторія Маковецька в Управлінні соціального захисту населення Гребінківської РДА провела консультування громадян. Під час заходу фахівець надала правові консультації щодо оподаткування спадкового майна.


 

З питань вдосконалення співпраці, з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги, посилення правових можливостей і правової спроможності соціально вразливих груп населення директор Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги Артем Россоха зустрівся з в.о. начальника Лубенського відділу ДВС Олегом Іванко.

Результатом зустрічі є домовленість про надання правових консультацій незахищеним верствам населення у питаннях роз’яснення змісту законів, різних адміністративних процедур, для підготовки документів не процесуального характеру, а також для розповсюдження інформаційних матеріалів про систему БПД, перенаправлення громадян до Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги.

 

 

Також директор центру мав можливість поспілкуватися з іншими працівниками установи. Під час розмови пояснив важливість об’єднання зусиль співпраці, аби досягти основної мети – надання якісного захисту населенню. Наприкінці були надані інформативні матеріали с контактами центру та бюро.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, (у дворі суду), тел. (05361) 77-479, моб. (095) 253-66-14; (063) 996-27-61.

Працюємо щоденно з 9. 00 до18.00 крім вихідних.

 

 

 

 

 

 

 



Схожі матеріали:
👁 1380
Категорія: Суспільство
Теги: БПД, гребінчани, Гребінка, правова допомога, Вікторія Маковецька




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ