Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.07.2014

У Гребінці мотоциклісти змагалися у… перевезенні яєць і повільній їзді


Дві ночі мотоциклісти й музиканти сиділи на лавах довкола вогнища, співали пісні під гітару...


У Гребінці мотоциклісти змагалися у… перевезенні яєць і повільній їзді

4 – 6 червня місто Гребінку заполонили мотоциклісти та любителі рок-музики, які зібралися на моторокфестиваль «Небеса».

Більше 1000 гостей свята поринули в шум моторів, спостерігали яскраве видовище та отримали незабутні враження від гостинності організаторів – місцевої мотоасоціації «Вільна зграя».

– До Гребінки ми поїхали на двох мотоциклах із трьома друзями, – розповідає 26-річний лохвичанин Денис Мінаєв. – Мрію завести двоколісного друга-мотоцикла, тому хотілося подивитися на техніку. І, звичайно, послухати наживо хорошу музику.

Наметове мотомістечко розмістилося у великому парку «Юність» на околиці Гребінки. Основне дійство проходило 5 червня. Колона з більше 200 мотоциклів у супроводі ДАІвців урочисто каталася вулицями Гребінки під оплески містян, які масово полишили оселі й стояли уздовж центральних доріг.

Фестиваль започаткували як суто музичний 16 років тому, із 2005 року до нього приєдналися байкери. Назва підкреслює, що тут вшановують пам’ять мотоциклістів, які загинули молодими. Із метою захисту від фатальних пригод колону байкерів щороку освячує місцевий православний священик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінку "злетілися" байкери! (ФОТО)

– До події з надзвичайним ентузіазмом ставляться місцеві мешканці, приходять не лише окремі молоді люди, а й цілі сім’ї й родини, – відзначає Денис. – Ностальгують на святі люди старшого віку, які раніше їздили на мотоциклах, а тепер пересіли до авто.

Особливо цікаво небайдужим до техніки, адже можна спостерігати мотоцикли різних марок, цінових категорій і класів (здебільшого – «чопер», «ендуро», «класік», «спорт»). Зустрічаються унікальні саморобні моделі, навіть такі, що використовують дизельне пальне.

 

 

Вдень у таборі влаштували мотоциклетні забави й конкурси. Розігрувалися корисні призи: кухлі, термоси, плеєри, сигналізаційне обладнання для мотоциклів. У конкурсі «Повільна їзда» перемогу здобував той, хто діставався фінішу 25-метрової дистанції останнім: на двох колесах рухався мотоцикл вагою 100 – 250 кг із водієм.

У іншій забаві переможець мав провезти дистанцією сире куряче яйце у столовій ложці, яку тримав у зубах. Вдалося це максимум одному з десятка учасників. У грі «Мотобоулінг» кеглі з наповнених водою пластикових пляшок вишиковувались подібно тому, як у кегль-бані, але збивати їх треба було байкерським кирзовим чоботом.

 

 

Дві ночі мотоциклісти й музиканти сиділи на лавах довкола вогнища, співали пісні під гітару, а слухачі обирали, де звучать пісні до їх смаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотоальбом "Небеса -2014"

У концертній програмі, яка тривала більше 5 годин, виступили 10 рок-гуртів із Києва, Полтави, Пирятина й Гребінки.

– Я об’їздив десятки моторокфестів і визначив, що цей – один із кращих, – каже 31-річний червонозаводчанин Вадим Шапошник. – Коли повертався додому, у мене виникло почуття, немовби щось від грудей відривають – настільки приріс до цього чудового місця всього за два дні.

 

 

Зазвичай байкери першочергову увагу приділяють мотоциклам, музиканти грають перед невеликим гуртом людей. Тут же концерт був основною подією. Особливо запам’яталися досвідчені київські гурти White witch і «Цензор». На території наметового містечка цілодобово продавалися їжа й питво за помірними цінами.

www.gazeta-ptk.org.ua



Схожі матеріали:
👁 1719
Категорія: Новини Гребінки
Теги: 2014, мотоциклісти, юність, Небеса, Гребінка, байкери




Всього коментарів: 4

0
3 вчд   (15.07.2014)
digitaleks , зарапортувались вони по повній, як кажуть. Бейджі непорядних людей можуть носити по праву.


0
4 ELPy   (20.07.2014)
Вся "зграя" не винна, що один з них "не такий, як треба"...


0
2 digitaleks   (15.07.2014)
Ну... хто ж їх рахував... Офіційно зареєстровано близько 80 байкерів (точніші дані скаже "Зграя", вони вели записи). Плюс сама "Зграя", плюс незареєстровані, плюс місцеві хлопчаки. То може близько 200 "бортів" і набралося.
Так - "Вільна зграя" не є офіційними організаторами свята (тобто, незалежно від "Зграї" фестеваль був, є, і буде). І в реченні "...враження від гостинності організаторів - мотоасоціації..." для точної передачі суті, потрібно поставити кому, а не тире. Хлопці просто виявили бажаня допомогти в організації (про мотивацію я зараз мовчу). І їх вклад у проведення фестивалю важко переоцінити. Я особисто вважаю, що бейджі зі словом "організатор" на цьогорічному фестивалі учасники "зграї" носили по праву.


0
1 Окса   (15.07.2014)
"Вільна зграя" не організатор. Не було 1000 людей і 200 мотоциклів. брехня.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ