Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.04.2013

У Гребінці стартував турнір з гандболу пам'яті Олександра Метельського (ФОТО)


6 - 7 квітня 2013 року до Гребінки приїхали команди з Конотопа та Сум


У Гребінці стартував турнір з гандболу пам'яті Олександра Метельського  

Добру справу започаткували любителі гандболу у Гребінці. Колишні гандболісти вирішили зібратися у команду і розпочали тренування у спорткомплексі.

Перша секція з гандболу з'явилася у 1959 році при школі № 4 міста Гребінки (тоді це була школа № 60) і це сталося завдяки старанням молодого вчителя фізкультури Олександра Карповича Метельського.

З приходом Олександра Карповича спортивне життя школи змінилося на краще. Разом з батьками та учнями на території школи були обладнані спортивні майданчики, ями для стрибків у довжину та висоту, гімнастичне містечко.

У 1965 році у Гребінці відкрилася дитячо - юнацька спортивна школа. Разом з відділенням футболу та легкої атлетики стало працювати і відділення гандболу. Олександр Карпович тренував юнаків, і команди нашого району скоро стали займати чільні місця в змаганнях першості області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1 квітня на Гребінківщині стартував місячник "Спорт для всіх – спільна турбота"

Вихованці О.К. Метельського неодноразово захищали честь Полтавської області і Гребінківської ДЮСШ на змаганнях першості України, були на ведучих ролях в збірній команді області серед школярів. Найбільші досягнення у спортивній кар'єрі у вихованця Олександра Карповича - Леоніда Тищенка, який захищав честь збірної команди Радянського Союзу з гандболу на чемпіонаті світу серед студентів, і в її складі став чемпіоном.

В пам'ять про талановитого тренера, гарного вчителя та чуйної і доброзичливої людини колишні вихованці проводять гандбольний турнір.

6 - 7 квітня 2013 року до Гребінки приїхали команди з Конотопа та Сум. Участь у змаганнях також приймали Гребінківські гандбольні клуби, це "Генератор" та  "Гребінка".

Першого весняного місяця народився Олександр Карпович Метельський який віддав 33 роки свого життя дітям та розвитку спорту у Гребінці.


























Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1533
Категорія: Спорт
Теги: Метельський, Конотоп, Гребінка. гандбол, Спорт, Суми, Спорткомплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ