Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.05.2017

У Гребінці Свято-Георгіївський храм відзначив своє престольне свято


Божественну Літургію очолив настоятель Свято-Георгіївського храму м. Гребінка протоієрей Василь Ціко


У Гребінці Свято-Георгіївськки храм відзначив своє престольне свято6 травня Православна Церква урочисто святкує пам'ять святого великомученика Георгія Побідоносця

В цей день з нагоди храмового свята у Свято-Георгіївському храмі міста Гребінка було відслуженно святкове богослужіння.

Божественну Літургію очолив настоятель Свято-Георгіївського храму м. Гребінка протоієрей Василь Ціко, якому співслужили: отець Василій, отець Севастьян, отець Михаіл, отець Георгій, отець Василій, отець Іоан.

Службу прикрасив чудовим співом хор дитячої музичної школи.

Урочисте богослужіння завершилося Хресною ходою навколо храму святого Георгія, після якого настоятель храму, привітав парафіян та гостей з храмовим святом.

Нагадаємо, що Свято-Георгіївський храм в Гребінці був освячений 13 вересня 1998 року. В 2017 році виповнюється 19 років відтоді, як освятили у Гребінці Свято-Георгіївський храм.

 


ДОВІДКОВО:

Святий Георгій народився в Каппадокії, у родині багатих і побожних батьків, які виховали його в християнській вірі. Ще в дитинстві він втратив батька, який був замучений за сповідування Христа.

Мати ж Георгія переселилася з юнаком у Палестину, так як там була її родина і багаті володіння.

Вступивши на військову службу Георгій вирізнявся серед інших воїнів своїм розумом, хоробрістю, фізичною силою, військовою статурою та красою.

Досягнувши незабаром звання трибуна, він виявив таку хоробрість у бою що звернув на себе увагу і став улюбленцем імператора Діоклетіана. Імператор нагородив відважного воїна званням коміта і воєводи. Мати Георгія до того часу вже померла.


 

З того часу Георгій роздав все своє багатство і звільнив своїх рабів. Після цього він з'явився на нараду імператора й патриціїв щодо винищування християн і мужньо викрив їх у жорстокості і несправедливості, оголосивши себе християнином і привівши збіговисько в замішання.

Після безрезультатних умовлянь відмовитися від Христа імператор наказав піддати святого різним мукам. Святого великомученика били воловими жилами, колесували, кидали в негашене вапно, примушували бігти в чоботях з гострими цвяхами всередині, поїли отрутою.

Зрештою імператор вирішив влаштувати останнє випробування святому Георгію і запропонував йому стати своїм співправителем, якщо той принесе жертву язичницьким богам.
 


 

Георгій прийшов з імператором в язичницький храм, але замість жертвопринесення він вигнав звідти демонів, які мешкали в статуях, після чого ідоли впали і розбилися.

Тоді імператор наказав відрубати йому мечем голову. Так святий страждалець відійшов до Христа в Нікомидії у квітні 303 року.

Слуга Георгія, який записував всі його подвиги, також отримав від нього вказівку поховати великомученика в його родових палестинських володіннях.

Мощі святого Георгія поклали в палестинському місті Лідда, у храмі, який отримав його ім'я, голова ж його зберігалася в Римі в храмі, теж присвяченому йому.



 

Святитель Димитрій Ростовський додає, що в Римському храмі також зберігалися його спис і хоругва.

Чудеса святого Георгія послужили приводом до шанування його покровителем скотарства і захисника від хижих звірів.

Георгій Побідоносець також здавна вважається покровителем воїнства.

 

 

Тропар

Яко пленных свободитель и нищих защититель, немощствующих врач, православных поборниче, победоносче, великомучениче Георгие, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, Однокласники, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Grebenka.com



Схожі матеріали:
👁 1934
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: Храм, престольне свято, свято, Фото, богослужіння, Літургія, Гребінка, Василь Ціко




Всього коментарів: 1

0
1 Гребінчанин   (09.05.2017)
Фото супер) Автору респект!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ