Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.10.2013

У Гребінці відбувся день захисту економічної конкуренції


За результатами припинення 143 порушень на відповідачів у справах накладено штрафу на суму 2578,410 тис. грн.


У Гребінці відбувся день захисту економічної конкуренції

16 жовтня в залі засідань райдержадміністрація відбулася нарада до «Дня відкритих дверей з питань захисту конкуренції» у м. Гребінка за участю заступника голови Полтавського обласного територіального відділення АМКУ Андрія Левітана.

Відкрив нараду голова районної державної адміністрації Василь Пісня. Який наголосив, що  конкуренція – єдиний механізм, який сам собою, без зовнішнього втручання, може забезпечити процвітання суспільства.

Саме конкуренція примушує підприємців сумлінно працювати, щоб запропонувати більш якісний та вигідний для споживача продукт. Чим більше учасників ринку змагається, тим більше з’являється якісної і доступної за ціною продукції.

Майже у ста державах світу конкуренція, як одна із найважливіших цінностей демократичного суспільства, захищається спеціальним конкурентним законодавством. В Україні її також оберігають закони «Про захист економічної конкуренції» та «Про захист від недобросовісної конкуренції». Контролює дотримання цих законів  Антимонопольний комітет. Його діяльність теж регулюється Законом України «Про Антимонопольний комітет України».

Заступник голови Полтавського обласного територіального відділення АМКУ Андрій Левітан звітував  про діяльність обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за 9 місяців 2013 р. Полтавське обласне територіальне відділення було створено 18 квітня 1994 року наказом Голови Комітету. На сьогодні відділення очолює Володимир Михайлович Оніщенко.

Діяльність територіального відділення у 2013 році акцентована на вжитті комплексних  заходів при виконанні Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженим Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128/2013, яким передбачено виконання низки завдань, спрямованих на захист економічної конкуренції у сферах реалізації лікарських засобів, підключення об’єктів будівництва, в тому числі об’єктів житлового будівництва, до інженерних мереж електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення і надання комунальних послуг, збору, вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів, супутніх послуг при наданні адміністративних послуг, ритуальних послуг.

У поточному році Полтавським обласним територіальним відділенням АМКУ отримано від фізичних, юридичних осіб, правоохоронних органів 234 заяви, тому числі і 26 депутатських звернення щодо недотримання суб’єктами господарювання області конкурентного законодавства. За результатами ретельного дослідження по заявах спеціалістами відділення за поточний період розпочато 22 справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзализныця инвестирует в развитие инфраструктуры для пассажирского движения

Взагалі, у 2013 року територіальне відділення розпочало із власної ініціативи, за результатами розгляду заяв, здійснених перевірок та  досліджень товарних ринків 102 справи про порушення конкурентного законодавства, які в переважній більшості кваліфікуються як зловживання монопольним становищем.

З метою реального впливу на соціально-важливі ринки Полтавської області, насамперед, ринки житлово-комунальних послуг, інвентаризаційних послуг, ринку оренди землі сільськогосподарського призначення, ринку лікарських засобів, ринку  перевезення пасажирів та цінову ситуацію на них, територіальним відділенням за поточного року розглянуто 91  справа, за результатами чого припинено 143 порушення конкурентного законодавства.

За результатами припинення 143 порушень на відповідачів у справах накладено штрафу на суму 2578,410 тис. грн. Сплачено до державного бюджету за зазначений період  – 1276,272  тис. грн. Економічний ефект припинених порушень за 9 місяців 2013 року склав 14 005,631 тис. грн.

Гребінківська районна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1146
Категорія: Новини Гребінки
Теги: василь Пісня, Гребінка, економічні реформи, конкуренція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ