Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.11.2014

У Гребінці затримано грабіжника який скоїв злочин на Чернігівщині


Зловмисника, мешканця села, що неподалік Прилук, було затримано на залізничній станції Гребінка, Полтавської області


Злодії шляхетно залишили бабусі гроші на хліб

Співробітники карного розшуку Прилуцького міського відділу УМВС в ході проведення операції «Майно» розшукали та затримали двох грабіжників, які, погрожуючи пенсіонерці предметом, схожим на пістолет, відібрали в неї 10 тисяч гривень.

Повідомляє СЗГ УМВС України в Чернігівській області.

Повідомлення про злочин до чергової частини Прилуцького міськвідділу надійшло днів десять тому. 77-річна жителька одного з сіл району розповіла, що серед ночі до її помешкання, шляхом виставлення вікна у веранді, проникли невідомі люди в масках та, погрожуючи господарці предметом схожим на пістолет, заволоділи грошовими коштами в сумі 10 тисяч гривень.

А ще бабуся повідомила, що зловмисники, дізнавшись від переляканої жертви де лежать гроші, переполовинили суму (у схованці лежало 20 тисяч гривень) і зникли не зачепивши стареньку й пальцем.

Співробітники Прилуцького міськвідділу провели подвірний обхід села, перевірили підобліковий елемент та вивчили речові докази, які невідомі грабіжники залишили на місці пригоди. В ході проведення операції «Майно» через тиждень оперативники встановили особи зловмисників і почався їх розшук.

Оскільки один з підозрюваних був родом з Пирятина, то до нього додому і вирушили оперативники карного розшуку Прилуцького міськвідділу. Підозрюваного затримали вже при виході з дому. Іншого зловмисника, мешканця села, що неподалік Прилук, було затримано на залізничній станції Гребінка, Полтавської області.

При проведенні перевірки з’ясувалося, що обоє зловмисників — не працюючі, раніше засуджені: один — за крадіжки, інший – за завдання тілесних ушкоджень. Під час проведення санкціонованого обшуку, в помешканні одного з них було виявлено та вилучено пів кілограма подрібнених рослин конопель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині пройшли тижні знань безпеки життєдіяльності

Відкрито два кримінальних провадження: за фактом пограбування — згідно ч.3 ст.186 «грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому», що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років; а також згідно ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, наркотичних засобів без мети збуту», за що передбачено відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Обоє зловмисників затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального Кодексу України та поміщені до ізолятора тимчасового тримання Прилуцького МВ УМВС.

Досудове розслідування триває.

mvs.gov.ua



Схожі матеріали:
👁 1053
Категорія: Події
Теги: Прилуки, злочин, зловмисник, грабіжник, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ