Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.05.2017

У Гребінківській ЗОШ буде «Школа майбутнього першокласника»


Подібні курси є гарним підгрунтям до адаптації майбутніх школярів


У Гребінківській ЗОШ буде «Школа майбутнього першокласника»У Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 розпочинає свою роботу "Школа майбутнього першокласника". Навчання є безкоштовним. Кожного понеділка і середи о 13 годині проводяться підготовчі заняття для майбутніх школярів.

Програма підготовки включає: цікаві завдання з формування навичок мовлення та читання; вправи з підготовки руки до письма.

Традиційно заняття складаються з завдань на кмітливість, захоплюючих ігор, веселих рифмовок, пісень з рухами, розмальовок та вправ, які поліпшать увагу, пам'ять, мову дитини, що стане надійною основою подальшого навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможцями військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на Гребінківщині став рій Рудківської школи

Для вступу до школи батькам необхідно подати:
1. Заяву на ім’я директора
2. Ксерокопію свідоцтва про народження дитини
3. Медичну довідку
За довідками звертатися за телефоном: 91-0-81

Директор школи - Ставицька Людмила Данилівна.

Подібні курси є гарним підгрунтям до адаптації майбутніх школярів, адже дітей готуватимуть до навчання та знайомитимуть із школою.


 

Портфелик  першокласника

1.Зошити в клітинку (10 шт.)
2. Зошити в косу лінію ( 10 – 15 шт.)
3. Щоденник.
4. Пенал.
5. Прості олівці, гумка, точилка.
6. Лінійка (15 –20 см).
7. Ручки (2 шт.)
8.Кольорові олівці, фломастери.
9. Папка для зошитів.
10. Обкладинки для книг.
11. Обкладинки для зошитів.
12. Кольоровий папір, картон (кольоровий і білий), клей ПВА, клей-олівець, ножиці з тупими кінцями, пластилін (дощечка, стеки).
13. Альбом для малювання, фарби (акварель медова), пензлики, склянка-нерозливайка.
14. Папка для праці.

Шкільна форма

Для хлопчиків: чорний класичний ділового стилю костюм.

Для дівчаток:темний  піджак,  спідниця або сарафан.

Спортивна форма: спортивний костюм, спортивне взуття.

Відсутність шкільної форми ні в якому разі не є підставою для недопущення дитини до занять. У школі заохочується практичність, охайність.

Як батьки можуть допомогти дитині

уникнути деяких труднощів?

1. Організуйте розпорядок дня:

• стабільний режим дня;
• повноцінний сон;
• прогулянки на повітрі.

2) Формуйте у дитини уміння спілкуватися

• Зверніть увагу на те, чи вміє ваша дитина вступати в контакт з новим дорослим, з іншими дітьми, чи вміє він взаємодіяти, співпрацювати.

3) Приділіть особливу увагу розвитку довільності

• Вчіть дитину керувати своїми бажаннями, емоціями, вчинками. Він повинен уміти підкорятися правилам поведінки, виконувати дії за зразком.

4) Щодня займайтеся інтелектуальним розвитком дитини

• Під час прогулянок спостерігайте зміни в природі. Звертайте увагу на різні явища природи (дощ, сніг, веселка, листопад, туман, вітер, хмари, буря, світанок, захід).

• Вивчіть назви пір року. Тренуйте вміння визначати пору року на вулиці за картинками.

• Використовуючи лото і книги, вчіть з дитиною назви: диких і домашніх тварин, птахів, польових і садових квітів, дерев, предметів посуду, предметів меблів, одягу, головних уборів, видів взуття, іграшок, шкільного приладдя, частин тіла, назви міст, назви улюблених казок та їх героїв.

Увага! Дитина 5-6 років не може працювати довго; 10-15 хвилин - ось межа, а потім він повинен відпочити, відволіктися. Тому всі заняття повинні бути розраховані на 10-15 хвилин.

• Розвивайте зв'язну мову дітей. Вчіть переказувати казки, зміст мультфільмів.

• Складайте оповідання за картинками.

• Слідкуйте за правильною вимовою і дикцією дітей. Промовляйте скоромовки.

• Можна займатися з дитиною звуковим аналізом простих слів (будинок, ліс, куля, суп). Навчіть знаходити слова  які мають  у своєму складі однакові літери, наприклад, звук «л».

• Навчіть дитину розрізняти і правильно називати основні геометричні фігури
(Коло, квадрат, трикутник, прямокутник), порівнювати і розрізняти предмети за
величиною (більший, менший) і кольором.

• Навчіть визначати положення предметів на площині, знати слова, що позначають місце розташування і правильно розуміти їх значення: попереду, позаду, праворуч, ліворуч, зверху, над, під, за, перед.

• Розвитку дрібної моторики руки дитини допоможуть малювання, штрихування, розфарбовування (Але - невеликих поверхонь), нанизування намистин, ґудзиків, ліплення, визначення наосліп форми предметів (спочатку найпростіших, потім можна ускладнювати), ігри з дрібними предметами (мозаїка).

Увага! При виконанні будь-яких письмових завдань стежите за правильним положенням ручки (олівця), зошити, позою школяра! Рука не повинна бути сильно напружена, а пальці - трохи розслаблені.

• Копіюйте фігури. Це завдання сприяє розвитку координації, вмінню правильно сприймати фігури, розташовані на площині аркуша, розрізняти прямі, криві, похилі дотримуватися співвідношення штрихів і положення фігур між собою.
Увага! При виконанні графічних завдань  важливі не швидкість, не кількість зробленого, а точність виконання - навіть самих простих вправ.
 

За матеріалами Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.


Схожі матеріали:
👁 1654
Категорія: Освіта
Теги: Школа першокласника, заняття, Першокласник, Гребінка, ЗОШ №1




Всього коментарів: 2

0
2 Mary Poppins   (08.05.2017)
Ну й нехай не кричить, а сопе собі під носа. А перша школа кричить і правильно робить. Те що знає хтось, не означає що знають всі. А відкривають тому, хто стукає.


0
1 tyer   (08.05.2017)
Таке є в кожній школі міста, тільки ніхто про це не кричить на весь район. Батьки про це знають і без гучної реклами.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ