Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.12.2016

У Гребінківському територіальному центрі соціального обслуговування вітали волонтерів


З початку поточного року волонтерами обслужено 272 особи


Гребінківський районний територіальний центр, активно підтримує волонтерський рух 5 грудня - Міжнародний день волонтера. Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця.

В Україні, останнім часом слово «волонтер», перш за все, асоціюється з підтримкою бійців АТО, і це зрозуміло. Неможливо переоцінити допомогу, яку і понині надають волонтери воїнам на Донбасі.

Сьогодні волонтери сприяють перемозі України та збереженню її державності, не чекаючи за це винагороди.
Проте існує чимало напрямків волонтерського руху, кілька з яких охоплює Гребінківський районний територіальний центр, а саме: допомога «діти, молодь – пенсіонерам», допомога «пенсіонер – пенсіонеру».

У непростий час сьогодення – економічної кризи, постійного росту цін, дуже непросто вижити одиноким пенсіонерам, інвалідам, хворим, малозабезпеченим громадянам району, які через свої фізичні, матеріальні чи інші особливості потребують підтримки та допомоги не тільки держави, а й всього суспільства.

В зв’язку з цим дедалі більшого поширення в районі набуває діяльність людей-добровольців, в перекладі з англійської – волонтерів, у сфері надання допомоги особам, що перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Знайомі, частіше сусіди, надають добровільно соціальні безкоштовні послуги тим, хто найбільш їх потребує.
Волонтери допомагають у прибиранні садиб, житла, приготуванні їжі, доставці ліків,продуктів харчування, рубанні дров, доставці води до будинків, оформленні необхідних документів для своєчасного отримання соціальних виплат, проводиться санітарно-просвітницька та психологічна підтримка.

З початку поточного року волонтерами обслужено 272 особи.

 
Гребінківський районний територіальний центр, активно підтримує волонт
 

Гребінківський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) залучає до співпраці волонтерів району різного віку для надання добровільної безкорисливої допомоги нужденним. І щорічно проводить заходи, присвячені відзначенню кращих із кращих.

Так, і в цьому році,1 грудня в приміщенні територіального центру проведено захід, присвячений Міжнародному дню волонтера.

Були запрошені і відзначені грамотами та подяками Гребінківської районної державної адміністрації, Гребінківської міської ради кращі волонтери серед людей поважного віку. Це Колісніченко Л.Г., Балимова Н. Я., Сироткіна Г. П., Михолат В. М., які, незважаючи на поважний вік, допомагають пенсіонерам.

Вони підтримують їх, допомагаючи у вирішенні побутових проблем та – найголовніше – не дають відчути самотності і безпорадності. Вручені подяки кращим благодійникам за систематичну благодійну допомогу і підтримку у проведенні різних заходів - Мокроусовій Н. І., Запорожець І. І., Жолобецькому О. Е., представникам релігійних організацій – церкві «Христа Спасителя» та церкві «Жива надія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцробітники Гребінківського територіального центру допомагають потребуючим гребінчанам

Винесено подяки завідувачу Гребінківського районного краєзнавчого музею Безвиненко Л. А. та голові Гребінківської районної організації ветеранів Нерушу В. М. за активну участь у заходах, акціях, присвячених соціальному захисту ветеранів війни та праці, культурного просвітництва серед молоді та старшого покоління, значний особистий внесок у розвиток волонтерського руху.

Волонтерів та присутніх вітали директор терцентру Гужик А. І., секретар міської ради Цапенко Л. В., голова районної організації ветеранів Неруш В. М. та в.о. заступника директора терцентру Федорченко З. А.. Музичне вітання прозвучало від колективу «Співочі серця», Пшеничного В. М. та Солодовника В. В.

Відзначено також було активних волонтерів серед учнівської молоді. Спільно з ЦСССДМ всі учасники волонтерського руху шкіл міста були нагороджені маленькими подарунками.

 
Гребінківський районний територіальний центр, активно підтримує волонт
 

Хочеться висловити окрему подяку всім спонсорам, які не були байдужими і відгукнулися на допомогу в організації поїздки кращих учнів – волонтерів сільських шкіл району до кінотеатру в м. Лубни. Це Коломієць М., Панімаш Б., Терещенко В., Мар’янівська с/р, Неруш В. М. та  Шнідт Ю.

Ваша допомога - це неоціненний внесок у розвиток благодійності. Добрі справи не залишаються непоміченими - вони як маяки світять тим, хто чекає допомоги. Нехай Ваш приклад буде показовий і для інших благодійників. Ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даєте радість і надію. Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться до Вас сторицею. Бажаємо Вам усіляких благ, здоров'я, процвітання і побільше тепла на Вашому життєвому шляху.

Все прекрасне і, навіть, сам цей Світ був створений, в першу чергу, на волонтерських засадах. Саме добровольці і є тим двигуном, який рухає народ, суспільство, націю, Всесвіт. Тільки вони можуть чітко відповісти на запитання:«чи стане цей Світ кращим?», «скільки людей стане щасливішими?», «яким буде майбутнє рідної країни?».

Пам’ятаймо: справжня допомога поєднує у собі два вияви підтримки - матеріальну і духовну. Тобто, допомагати можна не лише грошима, продуктами чи іншими матеріальними речами. Куди важливіше не пройти повз людину, яка потребує допомоги та підтримки.

Не потрібно допомагати задля когось чи чогось, через вигоду чи через те, що потім отримаємо подяку. Давайте робити добро через те, що душа людини сповнена добра!

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

В.о. заступника директора
З. Федорченко


Схожі матеріали:
👁 1308
Категорія: Суспільство
Теги: пенсіонери, новини Гребінки, Гребінка, Grebenka.com, Допомога, волонтери, терцентр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ