Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.04.2016

У Лубнах відбулась координаційна нарада правохоронних органів


У 2015 році порівняно із 2014 роком зареєстровано 8 особливо тяжких злочинів проти 3; на 44% більше скоєно тяжких злочинів (178 проти 117)


У Лубнах відбулась координаційна нарада правохоронних органів16 березня 2016 року в м. Лубни відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Лубенського Хорольського, Семенівського, Лохвицького, Чорнухинського, Пирятинського, Гребінківського та Оржицького районів з приводу протидії злочинності та корупції на території вказаних районів, а також профілактики вчинення кримінальних правопорушень протягом 2015 року та двох місяців 2016 року.

Під час проведення наради відмічено, що правоохоронними органами Гребінківського району вживались заходи, спрямовані на забезпечення стабільності криміногенної ситуації, захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, запобігання корупції. Водночас, у динаміці та структурі злочинності спостерігаються негативні тенденції, які потребують невідкладного адекватного реагування правоохоронних органів.

Так, у 2015 році порівняно із 2014 роком зареєстровано 8 особливо тяжких злочинів проти 3; на 44% більше скоєно тяжких злочинів (178 проти 117); зросла кількість злочинів середньої тяжкості (189 проти 119) та злочинів невеликої тяжкості (112 проти 67).

Майже 80% від загальної кількості злочинів проти власності займають крадіжки, кількість яких у 2015 році зросла на 44 %, збільшилась кількість скоєних крадіжок (із 183 до 264) та на 160% шахрайств (із 15 до 39).

Потребує покращення і профілактична діяльність. Так, із 83 до 111 збільшилась кількість злочинів, скоєних особами, які раніше вчиняли злочини,разом з тим, зменшилась кількість злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння з 47 до 38 та вчинених у групі з 13 до 4.

Протягом поточного періоду 2016 року також просліджується негативна тенденція до збільшення кількості кримінальних правопорушень проти власності, зокрема: крадіжок, грабежів, шахрайств.

Потребує посилення протидія незаконному обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, погіршилась робота з виявлення фактів збуту наркотичних засобів. Так, при збільшенні кількості зареєстрованих злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів у 2015 році, кількість виявлених фактів їх збуту зменшилась. Недостатньо ефективною є діяльність щодо вилучення з обігу нелегальної зброї, перекриття каналів її ввезення.

 

 

Вимагає невідкладної активізації робота по викриттю корупційних зловживань у бюджетній та земельній галузях, сфері оподаткування, а також боротьбі зі злочинністю, у тому числі у паливно-енергетичному та агропромисловому комплексах. Попри значні обсяги бюджетного фінансування, відсутні належні результати на вказаному напрямі у Гребінківському районі.

Не забезпечено належний рівень протидії корупції адміністративно- правовими засобами органами поліції.

При цьому, органами прокуратури у сфері протидії корупції протягом минулого 2015 року розпочато З кримінальних провадження та складено 1 адміністративний протокол про вчинення корупційного правопорушення, який розглянутий Гребінківським районним судом.

Зокрема, прокуратурою Гребінківського району 10.04.2015 складено протокол про вчинення посадовою особою органу місцевого самоврядування (депутатом сільської ради) адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП. За наслідками розгляду даного протоколу постановою Гребінківського районного суду від 21.04.2015 правопорушника визнано винним у вчиненні інкримінованого правопорушення та застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 170 гри.

 

 

Також, у минулому році прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у розслідуваних СВ Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області та завершених досудовим розслідуванням кримінальних провадженнях за ч,1 ст.366, ч.2, ч.З ст.191 КК України за обвинуваченням посадової особи приватного права у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень у сфері кредитних відносин. Обвинувальними вироками відповідно від 15.05.2015 та 04 08.2015 Гребінківського районного суду обвинуваченого визнано винним у скоєнні корупційних злочинів за ч.1 ст.366, ч.2, ч.З ст.191 КК України та засуджено до кримінального покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінківській райдержадміністрації визначали кращих службовців

Крім того, у 2015 році слідчим відділом Гребінківського РВ закінчено розслідуванням кримінальне провадження за ч.З ст.369 КК України за обвинуваченням фізичної особи в наданні службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення цією особою в інтересах третьої особи дій з використанням службового становища. 03.06.2015 Гребінківським районним судом затверджено угоду про визнання винуватості та ухвалено обвинувальний вирок, за яким особу засуджено до 6 років позбавлення волі.

Суттєвого удосконалення вимагає стан досудового розслідування та процесуального керівництва за ним задля забезпечення невідворотності покарання за вчинений злочин та повноцінного захисту громадян від злочинних посягань.

Продовжується негативна практика укриття від обліку кримінальних правопорушень як шляхом їх нереєстрації до ЄРДР, так і унаслідок невірної кваліфікації. Так, у 2015 році прокуратурою у порядку нагляду виявлено та внесено до ЄРДР відомості про 4 кримінальні правопорушення, раніше відомих та не облікованих (ст.ст. 185 ч. 1, 289 ч.2, 357 ч.І КК України).

Поширеними є порушення прав потерпілих унаслідок передчасного та необгрунтованого закриття кримінальних проваджень, прокурорами скасовано 3 таких незаконних рішення.

Подальшої уваги вимагає стан відшкодування завданих державі та потерпілим збитків.

Потребують невідкладного перегляду підходи до взаємодії оперативних та слідчих підрозділів, прокурорів з метою забезпечення ефективного розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, сприяння суду в оперативному здійсненні правосуддя.

З метою усунення виявлених та озвучених недоліків, після проведення відповідних обговорень, прийнято низку узгоджених заходів, викладених у відповідній постанові координаційної наради.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1211
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Крадіжка, Гребінківський район, Лубюни, нарада, злочин, прокурори




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ