Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.10.2018

У Лубнах встановили пам’ятну лавку та висадили дерева на честь 10-річчя гуманітарної програми допомоги жертвам нацизму


Акції на честь 10-річчя програми німецького Фонду "Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє."


У Лубнах встановили пам’ятну лавку та висадили дерева на честь 10-річчя гуманітарної програми допомоги жертвам нацизмуАкції на честь 10-річчя програми німецького Фонду "Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє." «Місце зустрічі: діалог» відбулися в 24 містах України.

Доєдналося до акції, під час якої встановили пам’ятну лавку та посадили дерева в місцевій парковій зоні і Лубни. Організатори говорять, що вже 4 – й рік поспіль успішно реалізують заходи гуманітарної програми на Лубенщині. Сама програма покликана допомагати людям, що пережили страждання націонал – соціалізму.

Допомогли облаштувати комфортну зону для відпочинку багато небайдужих лубенців. Аби підготувати місце для встановлення лавки, силами учнів та вчителів Лубенської загальноосвітньої школи №7 ім. В. Роїк та працівників Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.Малика провели толоку, прибрали територію. За кошти фонду закупили саджанці.

Особливі слова вдячності організатори висловили директору Фірми "Авторембуд" С.І.Хорошковатому, за посильну допомогу в проведенні робіт по встановленню лавки, а також Лубенській міській раді та міському голові О.П. Грицаєнку за сприяння в організації заходу.

Активно долучилися до заходу і інші громадські організації, зокрема «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та її керівник Раїса Кошель. Сприяв заходам і територіальний центр соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради. Представники муніципалітету взяли участь у заході.

Під час самої акції, волонтери  загону «Милосердя» Лубенського медичного училища разом з учасниками проекту – людьми старшого віку посадили дерева.

Акції на честь 10-річчя програми німецького Фонду "Пам'ять. Відповідал
 

Організатор акції Олександр Чепур вручив подяки учасникам проекту і акції, відмітивши, що тільки спільними зусиллями вдається ефективно змінювати місто на краще та допомагати особам, які постраждали за часів Другої світової війни.

Завершилась подія дружнім чаюванням та спілкуванням у колі однодумців. В майбутньому облаштоване місце планують перетворити на простір для культурного відпочинку для людей старшого віку та всіх охочих містян чи гостей міста.

Акції на честь 10-річчя програми німецького Фонду "Пам'ять. Відповідал
 

Довідково: Німецький Фонд „Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє“ (www.stiftung-evz.de) є сумісною ініціативою держави, суспільства і приватного бізнесу. Задача фонду збереження пам’яті про злочини націонал-соціалізму та виконання проектів, спрямованих на укріплення взаєморозуміння між народами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині відбувся тренінг за програмою «Активні громадяни»

Фонд підтримує міжнародні проекти у сфері критичного розгляду історії, захист демократії и прав людини, гуманітарних заходів  для жертв націонал-соціалізму. Адмініструє проекти в Україні  Всеукраїнська благодійна організація „Турбота про літніх в Україні”, що  є неприбутковою організацією, та побудована на принципах самої взаємодопомоги людей похилого віку на засадах волонтерства

 
Акції на честь 10-річчя програми німецького Фонду "Пам'ять. Відповідал


Схожі матеріали:
👁 944
Категорія: Суспільство
Теги: Лубни, Чепур, акція, милосердя, Фонд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ