Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.04.2013

У Пасажирському вагонному депо Гребінка запрацювало нове акумуляторне відділення


За рівнем технічного оснащення та забезпеченості кваліфікованими кадрами Пасажирське вагонне депо Гребінка впевнено лідирує


У Пасажирському вагонному депо Гребінка запрацювало нове акумуляторне відділення

За рівнем технічного оснащення та забезпеченості кваліфікованими кадрами Пасажирське вагонне депо Гребінка впевнено лідирує серед подібних підрозділів галузі.

Високі виробничі можливості колективу засвідчив отриманий у січні атестат на право виконувати ремонт акумуляторів пасажирських вагонів.

Тому цей рік для вагонників розпочався "вхідчинами". Великі ідеї та плани були втілені у життя - розпочало роботу таке необхідне акумуляторне відділення.

Завдяки сумлінній праці та раціоналізаторству робітників стало можливим відкриття цеху. "Невід'ємною частиною безперебійної роботи як автомобіля, так і пасажирського потяга, є акумулятор", - говорить головний інженер підприємства Дмитро Анатолійович Кохно.

Акумулятори нагромаджують хімічну енергію (внаслідок зворотних хімічних реакцій між речовиною електродів та електролітом), а віддають електричну енергію, яку використовують, як автономне джерело струму підчас зупинки потягута для освітлення вагонів.

Тому щоразу при капітальному ремонті вагона виникала потреба у відновленні акумуляторних батарей. У вагонників була інструкція, як обслуговувати акумуляторні батареї, але обладнання вони не мали. Щоб якісно і безпечно проводити такий вид ремонту, потрібно було акумуляторне відділення. Дмитро Анатолійович ознайомився з цим видом ремонту в інших депо і разом з колективом взявся за проектування обладнання для нового цеху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День відкритих дверей у Гребінківському БДЮТ (ФОТО)

Для акумулягорного відділення почали готувати приміщення, яке раніше використовувалося в господарських цілях і немало опалення. Будівлю відремонтували, поштукатурили стіни, пофарбували, облицювали плиткою, провели опалення.

Оскільки робота в акумуляторному цеху має небезпечні та шкідливі виробничі фактори, то важливе місце розробники приділили дотриманню правил техніки безпеки. Щоб шкідливі речовини не потрапляли у повітря, відділення оснащене потужною припливно-витяжною вентиляцією. Вона включається за півгодини до початку заряду батарей і відключається після видалення всіх газів, не менше, ніж через півтори години після відключення заряду.

Також подбали про відходи, які утворюються після ремонту акумуляторів. Оскільки не можна лугову суміш, електроліт зливати до каналізації, то поблизу відділення установили ємність для цієї мети. Рідина яка потрапляє до резервуару, обробляється розчинами та речовинами для нейтралізації кислоти,  лугу або електроліту та відстоюється.

Відкачка електроліту до цієї ємності також механізована.

Після проведення випробувань, замірів, усунення недоліків нове відділення приймала комісія із Харкова. Представники різних служб: з охорони праці, пожежників, санстанції провели перевірки. Висновок роботи комісії - атестація нового акумуляторного відділення.

Тепер щодня кипить робота у відділенні для ремонту акумуляторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська журналістка презентувала одночасно дві власні книги (ФОТО)

Дмитро Анатолійовж Кохно розповідає, що в планах вагонників відкриття наступного відділення. Колектив розпочав роботу па створенню цеху з ремонту електроапаратури вагонів. Силами експериментальників виготовляється необхідне обладнання, господарська група проводить ремонт приміщення.

Працівники Пасажирського вагонного депо Гребінка поетапно втілюють в життя давню, мрію - проводити всі види ремонту вагонів на місці. І ця мрія здійснюється!

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1247
Категорія: Освіта
Теги: Гребінка, акумуляторні батареї, пасажирське вагонне депо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ