Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.08.2020

У Пирятинській ОТГ визначили кращого підприємця 2020 року


У номінації „Кращій підприємець-2020“ перемогу отримала підприємець Оксана Згібнєва, другим призером визначено підприємця Олега Барабаша.


У Пирятинській ОТГ визначили кращого підприємця 2020 року6 серпня на засіданні конкурсної комісії конкурсу міської ради  „Кращий підприємець Пирятинської міської ОТГ - 2020“ розглянуто подані документи та додаткові інформаційні матеріали учасників. До участі в конкурсі допущені лише ті, які відповідали визначеним критеріям. Про це повідомили у Пирятинській міській раді.

Варто зазначити, що конкурс проводиться втретє, і умови його проведення суттєво відрізняються від попередніх 2018 та 2019 років. Цього року місцева економіка зазнала певних втрат внаслідок карантинних обмежень, введених Урядом України  з метою недопущення поширенню пандемії COVID-19. Багато підприємців призупинили діяльність, скорочувались робочі місця, знизились надходження до бюджету. У попередніх конкурсах, коли ситуація характеризувалась більшою стабільністю,  для визначення переможців враховувались найбільш важливі критерії – сума сплачених податків та кількість легалізованих робочих місць.

Цього року під час прийняття рішення, члени комісії звернули першочергову увагу на інші критерії: пристосування до економічної діяльності під час глобальних викликів; обсяг освоєних капітальних інвестицій; впровадження енергозберігаючих технологій;  виробництво нових видів продукції; надання благодійної допомоги; активна участь у розвитку та благоустрою міста.

Разом з іншими показниками, всі критерії обраховані за бальною системою, визначено загальні підсумки. На підставі набраних балів комісія визначила переможців і призерів у двох номінаціях, при цьому прийнято рішення третіх призерів у кожній номінації не визначати.

У номінації „Краще підприємство-2020“ переможцем визначено Пирятинську районну спілку споживчих товариств (т.в.о.голови правління Волошина Л.М.),  друге місце посіло „ОСББ „Соборна,47“ (голова правління Тучіна Л.В.).

Переможець конкурсу – Пирятинська районна спілка споживчих товариств за 2019 рік та 1 півріччя 2020 року сплатило 623 тис.грн. податків до бюджетів усіх рівнів, на підприємстві на постійній основі працюють 10 працівників, середня заробітна плата становить майже дві мінімальні заробітні плати. На належних підприємству площах, орендарями відкрито близько 30 магазинів, офісів, майстерень, які також вносять свій вклад у розвиток місцевого ринку товарів, робіт та послуг, сплачують податки до бюджету міської ОТГ. Під час карантину підприємство надало знижки по сплаті орендної плати у розмірі 50% для всіх орендарів, що були змушені припинити діяльність.


У Пирятинській ОТГ визначили кращого підприємця 2020 року
 

Другий призер - „ОСББ „Соборна,47“ є одним з лідерів у реформованій системі управління багатоквартирними будинками, постійно вивчає, впроваджує і популяризує передовий досвід, бере участь у різноманітних конкурсах, грантах, проєктах. Завдяки наполегливості і завзятості за останній час ОССБ „Соборна,47“ вдалося залучити з різних джерел 184,5 тис.грн. інвестицій. Зараз це будинок зразкового утримання, який має облаштовану і затишну прилеглу територію.

У номінації „Кращій підприємець-2020“  перемогу отримала підприємець Оксана Згібнєва,  другим призером визначено підприємця Олега Барабаша.  

Переможець цієї номінації Оксана Згібнєва багато років займається швацькою справою, є фахівцем високого рівня в індустрії моди, поєднавши майстерню із магазином супутніх товарів, розширила перелік видів діяльності, постійно відслідковує нові тренди. Для забезпечення технологічного процесу пані Оксаною створено 3 робочих місця. Працівники постійно підвищують кваліфікацію і здатні виконувати складні замовлення. Завдяки модернізації обладнання колективом запроваджено новий вид продукції – вологозахисні костюми, а під час карантину опановано пошив одягу медичного, при цьому частина продукції віддавалася безоплатно медичним закладам. Крім того, на постійній основі застосовуються фіксовані скидки на замовлення шкіл і дитячих садочків у розмірі 10%. До бюджетів усіх рівнів за останні півтора року ФОП Згібнєва О.А. сплачено 116 тис. грн. податків і зборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдери на Полтавщині намагалися захопити три агрогосподарства

Другий призер Олег Барабаш займається підприємницькою діяльністю з 2016 року, завдяки його бізнес-ідеї пирятинці та гості міста познайомились з європейським стилем кав?ярень, оцінили багато різновидів кави та кавових напоїв.  З?явились постійні споживачі, чому сприяло запровадження бонусів і скидок. За час роботи створено 3 нових робочих місця, упродовж 2019 року та 1 півріччя 2020 року сплачено 87,2 тис.грн. податків і зборів до бюджетів усіх рівнів. Нещодавно ФОП Барабаш О.В. отримав перемогу в конкурсі міської ради щодо встановлення зупинкових комплексів-тимчасових споруд за адресою: вул.Соборна,47А в м.Пирятин. На сьогодні у центральній частині міста  розташовано торгівельний об'єкт та зручна зупинка громадського транспорту, яка облаштована  фігурними елементами мощення та лавами,  територію  озеленено, функціонує зовнішнє освітлення.  Для реалізації проєкту використані значні інвестиції. У планах Олега Барабаша продовжити влаштування зупинкових комплексів у інших частинах міста.

Схожі матеріали:
👁 1020
Категорія: Полтавщина
Теги: Конкурс, ОТГ, пирятин, кращий підприємець




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ