Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.02.2018

У Полтаві привітали переможців конкурсу «Учитель року»


Найбільше учасників, які представляли область — це педагоги з Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів та Лубен


Учасники конкурсу9 лютого 2918 року в Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка привітали учасників обласного туру конкурсу «Учитель року». Він проходить вже 23 роки поспіль. На ньому обрали кращих вчителів області, які представлятимуть Полтавщину на всеукраїнському етапі.

Конкурс «Учитель року» — це можливість продемонструвати найкращі практики викладання. А також розкрити творчі здібності педагога та почерпнути досвід колег.

— Сьогодні змінюється свідомість учителя, як того вимагає новий закон «Про освіту». Ми будуємо Нову українську школу. Вона стане доступнішою до учня, а вчитель — другом для школярів. Адже партнерські зв’язки з дітьми, батьками та педагогами — основна складова реформи, — розповідає директор Департаменту освіти й науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Найбільше учасників, які представляли область  — це педагоги з Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів та Лубен. Освітяни показали свої практичні, методичні роботи та практикум.

За словами першого проректора обласного інституту післядипломної освіти Наталії Корягіної учасники конкурсу показали високий рівень підготовки. Членам журі було важко визначити переможців, адже конкуренція у всіх номінаціях велика.

— Географія учителів, які взяли участь у конкурсі цього року дуже велика. Адже учасники були майже з усіх районів. Вони представили інноваційні, творчі та креативні уроки. Наступним етапом у конкурсі для переможців стане всеукраїнський тур. Тому будемо вболівати за них і там, — говорить Наталія Корягіна.


Нвагородження учасників
 

Конкурс — це завжди змагання. А для вчителів — це ще одна можливість попрацювати над підвищенням своєї фахової майстерності. А це сприяє підвищенню рівня знань і учнів.

Обласний етап конкурсу — це підготовчий крок до всеукраїнського. Він пройде у квітні цього року у різних областях України. Кожна з номінацій проходитиме в різних містах. За його результатами оберуть 12 найкращих учителів з усієї України.

перший проректор обласного інституту післядипломної освіти
 

Полтавські освітяни вже неодноразово ставали переможцями та лауреатами всеукраїнського етапу. Наприклад, у попередніх роках вчитель з Полтавської гімназії № 31Людмила Чоп посіла друге місце, серед номінантів початкової освіти. А минулого року полтавців нагородили лауреатами.

За словами заступника голови Полтавської ОДА Євгена Пруглав освітній галузі йде перебудова, тому такі конкурси допомагають розвиватися учителям.


У Полтаві привітали переможців конкурсу «Учитель року»
 

— Нашим учителям важко швидко сприймати нововведення та реформування. Але сьогодні ми бачимо, що учителі Полтавської області активно беруть у цьому участь. І переймають досвід свої колег та розвиваються, — стверджує Євген Пругло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основні завдання роботи відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА на 2018 рік

Голова журі у номінації «Німецька мова» та методист центру ПОІППО імені М. В. Остроградського Єлизавета Шарій-Якубовська стверджує, що для викладання мови, потрібно проводити різноформатні уроки. Це і круглі столи, використовувати відео та аудіо формати. Також один з головних методів викладання іноземних мов — це індивідуальний підхід до учнів. Адже у класах займаються діти з різним рівнем володіння мови. Тому така система викладання — є однією з основних.

Голова журі у номінації «Німецька мова» та методист центру ПОІППО
 

Відповідно до обласної програми «Опікуємося освітою» на 2017-2020 роки усіх учасників та переможців нагородили грошовими преміями та дипломами.

 

директор Департаменту освіти й науки Полтавської ОДА Олена Харченко

 

Учасники конкурсу

 

У Полтаві привітали переможців конкурсу «Учитель року»

 

У Полтаві привітали переможців конкурсу «Учитель року»

 

У Полтаві привітали переможців конкурсу «Учитель року»

 

У Полтаві привітали переможців конкурсу «Учитель року»

 

У Полтаві привітали переможців конкурсу «Учитель року»



ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1188
Категорія: Освіта
Теги: освітяни, учитель року, Конкурс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ