Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.10.2017

У Полтавській області перерахують пенсії для понад 425 тисяч осіб


На Полтавщині 100% готовність до пенсійної реформи


У Полтавській області перерахують пенсії для понад 425 тисяч осібПерерахунок пенсійних виплат відповідно до ухваленого Верховною Радою закону про пенсійну реформу проведуть автоматично і займе це 2-3 дні. За попередніми підрахунками, перерахунок на Полтавщині здійснять для 425 тисяч пенсіонерів.

Про це Grebenka.com повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

Сьогодні відбулася селекторна нарада під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністрасоцполітики Андрія Реви та керівника Пенсійного фонду України Олексія Зарудного. Говорили про перерахунок пенсійних виплат відповідно до ухваленого Верховною Радою закону про пенсійну реформу та готовність до цього областей України. Полтавська область готова до пенсійної реформи на 100%. Про ситуацію у регіоні розповів заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

— На Полтавщині 100% готовність до пенсійної реформи. За приблизними підрахунками, з 440 тисяч пенсіонерів області, для понад 425 тисяч буде здійснено перерахунок. Тобто, перерахунки проведуть для «левової частки» пенсіонерів області, — повідомив Роман Товстий. — Дана реформа дієва і дуже важлива! Адже зміни системи виплат спрямовані на встановлення трьохрівневої системи пенсійного забезпечення! Це дасть можливість контролювати процес детінізації заробітних плат, що сприятиме наповненню як місцевих бюджетів, так і Пенсійного фонду. Головне, ми маємо акцентувати увагу на інформованості населення. Адже від людей буде чимало запитань.

Під час наради Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Президент Петро Порошенко має намір підписати закон про пенсійну реформу до 9 жовтня.

— Це масштабна робота, яку маємо провести у стислі терміни. Вчора мав розмову з Президентом — до понеділка він підпише закон. Це дасть нам можливість вже з наступного тижня почати виплату пенсій, — сказав Володимир Гройсман.

Також він зауважив, що зараз закон знаходиться у Верховній Раді і буде скоро поданий на підпис спікеру ВРУ Андрію Парубію, після цього — Президенту.

У Полтавській області перерахують пенсії для понад 425 тисяч осіб
 

В Україні пенсії перерахують для близько 9 млн пенсіонерів. Про це в ході селекторної наради з питань впровадження пенсійної реформи заявив голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний.

— Розроблено і протестовано відповідне програмне забезпечення, за допомогою якого, наголошу, автоматично в найближчі 2-3 дні здійснять перерахунок для 9 млн пенсіонерів, - повідомив Олексій Зарудний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники АТО з Полтавщини отримують грошову компенсацію за придбане житло

Окрім того він зазначив, що на виплату осучаснених пенсій в Україні передбачено 26 млрд грн.Після набуття чинності закону органами Пенсійного фонду будуть виготовлені додаткові платіжні документи.

Глава відомства уточнив, що пенсіонери, які отримуватимуть пенсії в жовтні вже після набуття чинності закону, будуть отримувати пенсію в попередньому розмірі, а також доплату, згідно з перерахунком; ті, хто вже отримав пенсії, отримають просто доплату.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років. Проект закону передбачає, що прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, складе 1 452 гривні, а не 1 312, як зараз.

У Полтавській області перерахують пенсії для понад 425 тисяч осіб
 

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.
Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 996
Категорія: Полтавщина
Теги: реформа, пенсіонер, пенсії




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ