Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.03.2016

Унаслідок ДТП на Полтавщині загинув велосипедист


38-річний мешканець району, керуючи автомобілем марки «ВАЗ», здійснив наїзд на велосипедиста


Унаслідок ДТП на Полтавщині загинув велосипедистПодія сталася 31-го березня, об 11:45, на одній із вулиць міста Гребінка.

До Гребінківського відділу поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду.

Виїздом на місце пригоди працівники поліції встановили, що 38-річний мешканець району, керуючи автомобілем марки «ВАЗ», здійснив наїзд на велосипедиста.

Унаслідок події 68-річний чоловік отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до Гребінківського центральної лікарні. Отримані травми виявилися несумісними із життям, пенсіонер помер у лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині поліцейський разом зі своєю родиною здав кров для осіб, які потрапили у ДТП

Слідчим відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.





 
За матеріалами Гребінківського відділу
ГУНП в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 2411
Категорія: Події
Теги: дтп, Гребінка, травма, ваз




Всього коментарів: 9

0
7 ххх   (07.04.2016)
06 nikolau55 жаба она такая............!!!


0
6 elena123   (07.04.2016)
При чем музыка к цене на бензин? пробки автомобильные Гребенке не грозят.


0
5 ELPy   (04.04.2016)
Солідарна з коментатором під ніком "Водій". В найвелосипедніших населених пунктах (провінційних містечках і селах) зовсім немає культури їзди на велосипеді!

Доводилось їхати вулицями Гребінки на своєму двоколісному - інші велосипедисти дивляться на мене як на людину з іншої планети, коли бачать мене і велосипед в повному екіпіруванні (шолом, окуляри-антифара, захист зап"ястків, ліктів та колін, світлоповертаючі браслети; на велосипеді - дзеркало заднього виду, фара попереду і червоний маячок-блималка позаду), а ще більше дивуються, коли сигналізую рукою про кожний маневр, будь то розворот чи об"їзд припаркованого на дорозі авто або ями. Зате водії автівок ніколи мене не підрізали, завжди поступались дорогою там, де повинні за Правилами дорожнього руху... І хай буду я інопланетною істотою, обвішеною як новорічна ялинка, але перш за все - безпека руху і культура на дорозі. Шкода, що в містах, де велосипед - фактично основний вид транспорту, про безпеку руху власники педальних конів майже не думають sad І наразі маємо такі от сумні наслідки... Водію автівки - моральна травма на все життя і, скоріше за все, небо в клітку, якщо раптом не підпаде під амністію, велосипедисту - гроб з музикою, а родинам обох - горе, стрес і судова зала (бо водія таки судитимуть, дітки мажорів, які можуть відкупитись, на ВАЗах не їздять)

окрема розмова - діти-велосипедисти на дорозі. Батькам варто було б перечитати ПДР, де написано - рухатись на велосипеді по дорозі мають право особи, які досягли 14-річного віку. Чи всі юні велосипедисти вже досягли цього віку? Сумніваюсь...


0
4 Водій   (04.04.2016)
Велосипедист переконався в безпечності свого маневру, подав відповідний сигнал рукою ДО початку маневру, а водій ВАЗу цього всього не бачив і скоїв наїзд? Може бути, але це не про Гребінку..
Скільки часу пройшло з моменту цієї аварії, а велосипедисти Гребінківщини продовжують їздити вночі навіть без "катафотів", не кажучи вже про сигнали повороту і контроль за дорожною ситуацією. Не треба потім дивуватися, що їх дістають, іноді, з під капотів автомобілів. 
Дбайте про свою безпеку завчасно, будьте уважними.


0
8 ELPy   (10.04.2016)
За відсутність світлових (або бодай світлоповертаючих) сигналів руки треба відривати
Нещодавно їхала мотоциклом по темній ділянці дороги... називається "поїзд їде - воно лізе". Пре собі по дорозі (не по узбіччю!!!) без жодного світлоповертаючого приладу. Добре, що їхала на дальньому світлі, і що у мене гострий зір, побачила заздалегіть, дала звуковий сигнал і спокійно об"їхала того телепня. Але скільки їх потрапляє під колеса через їхню власну необачність? Хоча б сингальний жилет одягали, якщо на велосипед ліньки зайву гайку прикрутити...


0
3 elena123   (03.04.2016)
В Гребенке если чесно- Шанхай. Куда не глянешь - одни велосипеды, на авто и бензин у людей денег нет. В лучшем случае скутеры. Про дороги вообще молчу - их нет, а дальше еще хуже будет. Поэтому автомобилистам очень осторожно надо передвигаться в таких условиях.


0
9 ELPy   (10.04.2016)
Не погоджуюсь. Культура дорожнього руху повинна бути притаманна КОЖНОМУ водієві незалежно від того, яким транспортом він керує. Обережність, ввічливість, доскональне знанні ПДР і чітке їх виконання... Нас в автошколі навчали, що найперша і найголовніша задача кожного водія - забезпечити безпеку. І це забезпечення починається з себе незалежно від того, чи ти автомобіліст, чи ти велосипедист, чи ти пішохід. А, судячи з Вашої логіки, виходить так, що коли людина їде велосипедом, то вона може їхати, як хоче, а коли та ж сама людина пересідає на авто, то вона вже має рахуватись із тим, що велосипедисти їздять "як хочуть". Не погоджусь із такою логікою. Просто кожен водій кожного транспортного засобу має знати свої права/обов"язки і дотримуватись їх. Якщо комусь і положена перевага на дорозі, це має бути позначено відповіним дорожнім знаком, а доки такого знаку немає - всі на рівних відповідають за безпеку руху. ВСІ, в тому числі, і пішоходи, які іноді люблять плутатись під колесами.


0
2 xnett   (02.04.2016)
Саме так girkij  винний в цій трагедії не лише водій, а саме ті хто не ремонтують автошляхи.

Адже зрозуміло, що коли автомобіль виїхав на обгін і побачив шо їде зустрічне авто,він вернувся назад,а велисопедист, зреагувавши на попередній маневр водія, просто напросто почав обїзджати яму, і саме тоді мабуть, сталося не поправиме.

Тому потрібно наказувати не лише водія, а і тих хто не реонтує дороги, адже із-за цього вже не одне ДТП було .... Але ніхто нічого не робе.


1
1 girkij   (31.03.2016)
Звернув увагу на асфальтове покриття проїжджої частини міста, при таких ямах на велосипеді можна самому впасти і вбитися. Жахливий стан доріг, за таких ям схоже такі трагедії будуть не поодинокі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ