Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.05.2013

В Гребінці боротимуться з СНІДом футбольними матчами та просвітницькими заходами


Офіційне відкриття навчальних тренінгів в Гребінці призначене вже на 4 червня 2013 року


В Гребінці боротимуться з СНІДом футбольними матчами та просвітницькими заходами

З нагоди Дня пам’яті померлих від СНІДу у Лубнах пройшла презентація проекту, що має на меті  зменшення темпів поширення ВІЛ – інфекції шляхом залучення молоді шкільного віку до занять з футболу та інших просвітницьких заходів.  

Здійснювати задуми планують і в Гребінці.

Під час презентації представники засобів масової інформації познайомилися із можливостями сучасних форм попередження ВІЛ – інфікування серед молоді, які допомагають краще усвідомити небезпеку зараження на ВІЛ.

 «Залиш СНІД поза грою» - проект Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ», що здійснюється в рамках програми «Вільний удар» за підтримки Корпусу миру США в Україні та благодійної організації «Грассрут Соккер».

Керівник проекту, Олександр Чепур повідомив, що під час проходження тренінгів молодь віком 12-18 років матиме змогу вивчати інформацію про ВІЛ/СНІД та здоровий спосіб життя завдяки різноманітним іграм та інтерактивним заняттям. Учасники вивчатимуть основні прийоми футболу та братимуть участь у футбольних матчах.

Заходи вже заплановані і відбуватимуться спільно з управліннями та відділами Гребінківської райдержадміністрації . З 1 червня в місті буде розміщена соціальна реклама.

За задумом організаторів проекту, за допомогою поєднання тренінгів, футбольних змагань, добровільного експрес – тестування на ВІЛ та масових заходів вдасться досягнути гарних результатів, адже ефективність використання профілактики доведена загальносвітовою практикою.

Спільно з Управлінням економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації організатори передбачили заходи, присвячені добровільному тестуванню на ВІЛ. Відділ освіти, молоді та спорту надаватиме допомогу в проведенні футбольних матчів та навчань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За словами керівника ПОМГО "Твій Світ" Олександра Чепура, робота організації важка та ретельна

Тест – системи надали в якості благодійної допомоги Міжнародний благодійний фонд «Фонд Вільяма Дж. Клінтона» за сприяння Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД». Інформаційну підтримку проекту  надає «Молоде радіо».

Щоважливо, заходи проекту пройдуть протягом літа також в місті Лубни та Пирятин. Офіційне відкриття навчальних тренінгів в Гребінці призначене вже на 4 червня 2013 року.  

На завершення, організатори закликали створити покоління вільне від СНІДу, адже життя доводить, що ця проблема стосується кожного.




Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1383
Категорія: Суспільство
Теги: Лубни, пирятин, молодь, ВІЛ/СНІД, Олександр Чепур, тренінг, снід, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ