Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.10.2016

В Гребінці навчали переселенців захищати свої права


Учасники семінару отримали знання про ознаки та принципи соціального підприємництва та громадської організації


В Гребінці навчали переселенців захищати свої праваПро те, як  створити громадську організацію та отримати можливості для  соціального підриємництва говорили під час семінару, що влаштували для внутрішньо переміщених осіб Гребінківщини.

Семінар  проходив 12 жовтня 2016 року  на базі Гребінківського районого центру зайнятості, а провели його фахівці Полтавської обласної молодіжної  громадської організації «Твій Світ» у співпраці з районним центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді і низкою інших установ району.

«Для того що б вирішувати проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, потрібно створювати механізми взаємодії в місцевих громадах, вдосконалювати законодавство та змінювати негативні практики  і політики. Ми навчаємо переселенців створювати громадські організації, просувати свої інтереси і відстоювати права», - коментує керівник проекту Олександр Чепур.

За неофіційними даними у Полтавській області налічується близько 30000 внутрішньо переміщених осіб. Більшість з них мають недостатньо соціального досвіду. Сьогодні ситуація  ускладнилася проблемами адаптації та недосконалого законодавства. Саме тому актуальним є питання про готовність переміщених осіб до об’єднання зусиль для відстоювання своїх законних інтересів.

«Переважна більшість переселенців готові до активної громадської діяльності.

Проте, значна категорія громадян раніше не займалася подібними речами і не має необхідного досвіду. Ми готові брати активну участь у навчаннях, об’єднуватись в ініціативні групи та громадські організації, брати участь у  допомозі за принципом взаємодопомоги», - говорить Юлія Кузовкова, переселенка з Луганська, нині керівник громадської організації, що об’єднує переселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці молодь і особи похилого віку створювали «Країну Гідності» разом

Учасники семінару отримали знання про ознаки та принципи соціального підприємництва та громадської організації. Мали змогу під час навчання сформували  навички активного правосвідомого громадянина.          

Захід проходив у рамках проекту «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області», що підтримується Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні.

Громадські активісти і надалі проводитимуть активне  навчання, спрямоване на організаційний розвиток ініціативних груп та громадських організацій, заснованих переміщеними особами. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Схожі матеріали:
👁 1336
Категорія: Суспільство
Теги: семінар, переселенці, Олександр Чепур, Твій Світ, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ