Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.10.2012

Виплати вкладникам Сбербанку СРСР відбуваються у плановому режимі


За інформацією Ощадбанку в Полтавській області 144 461 вкладник отримали компенсаційні виплати на суму 136 417 053,65 грн.


Виплати вкладникам Сбербанку СРСР відбуваються у плановому режимі

На виконання доручення Президента України Віктора Януковича шість мільйонів українців отримають цього року по тисячі гривень компенсацій за вкладами в Сбербанку колишнього СРСР через державний «Ощадбанк», який почав виплачувати компенсації з 1 червня.

За червень-жовтень проведено компенсаційних виплат 3,77 мільйонам вкладників, які вже отримали компенсацію на загальну суму 3,57 мільярдів гривень. За інформацією Ощадбанку в Полтавській області 144 461 вкладник отримали компенсаційні виплати на суму 136 417 053,65 грн.

Велику частину роботи по обслуговуванню вкладників Сбербанку колишнього СРСР виконує Контакт-центр «Ощадбанку», в якому працює спеціальна «гаряча лінія» підтримки вкладників. Кабмін ініціював актуалізацію даних вкладників, які мають право на  компенсаційні виплати по вкладах в Сбербанку СРСР. Для того, щоб з’ясувати дату і час актуалізації і реєстрації даних, вкладникові Сбербанку СРСР спочатку потрібно зателефонувати саме на «гарячу лінію».

З 2 квітня 2012 року, а саме цього дня почалась робота «гарячої лінії» підтримки вкладників Сбербанку СРСР, станом на 19 жовтня її операторами оброблено 8,94  млн. дзвінків. Загалом, з 2 квітня по 19 жовтня 7,25 мільйона вкладників отримали дату та час проведення актуалізації даних.

Відзначимо, що актуалізація даних вкладників розпочалась у перший день осені, й навантаження на «гарячу лінію» суттєво зросло. Тим не менш, вона на «відмінно» справилась із цим. Починаючи з 1 вересня 2012 року 0,19 мільйона вкладників, що отримали виплату у 2008 році, пройшли актуалізацію, а 0,25 мільйона нових вкладників  зареєстрували свої рахунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альтернатива долару

За цей період у Полтавській області подібну процедуру пройшли 12 562 вкладники, що отримали виплату у 2008 році, та 8 495 нових вкладників.

 «Ощадбанк» розробив і впроваджує сучасні інформаційні технології, які роблять процес актуалізації даних вкладників Сбербанку СРСР за допомогою традиційного телефонного зв’язку ще швидшим та більш зручнішим. Зокрема, йдеться про IVR- сервіс, який є системою заздалегідь записаних голосових повідомлень, що виконує функцію раціонального розподілу дзвінків в середині контакт-центра «Ощадбанку».

Голова Національного банку України Сергій Арбузов акцентував увагу на тому, що реєстрація і актуалізація даних раніше не зареєстрованих вкладників Сбербанку СРСР не обмежена в часі нинішнім роком, пройти реєстрацію і актуалізацію даних вкладники зможуть і в наступному році.

Мінфін працює над внесенням в реєстр вкладників Сбербанку СРСР тих українців, які раніше не числилися в списках і не отримали компенсацій в 2008 і в 2012 роках.

Необхідні для виплат гроші є - за станом на 28 вересня 2012 р. Мінфіном профінансовано з держбюджету, а «Ощадбанком» отримано 4,1 мільярда гривень для виплати вкладникам, які не отримали впродовж 2008 року компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень в Сбербанку СРСР. А в 2013 році уряд планує направити з держбюджету 8 мільярдів гривень, призначених на виплату компенсацій вкладникам Сбербанку СРСР.

Прес-служба Національного банку України



Схожі матеріали:
👁 1362
Категорія: Суспільство
Теги: Національний банк України, янукович, Кабмін, сбербанк, СРСР, Ощадбанк, вкладник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ