Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.12.2011

Вітаємо всіх гребінчан з днем святого Миколая!



З днем святого Миколая!

Сьогодні, 19 грудня, слов'янські народи відмічають велике свято Російської Православної Церкви - День святителя Миколи Чудотворця.

Святитель Миколай, який жив у III-IV століттях, прославився, як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколою Угодником.

Святитель Миколай вважався «всіх заступником, всіх скорботних утішником, всіх сущих в бідах притулком, благочестя стовпом, вірних поборником» . Християни вірять, що й сьогодні він робить безліч чудес на допомогу тим, хто молиться йому.

Здійснюючи паломництво в Єрусалим, Микола Чудотворець на прохання зневірених подорожніх молитвою заспокоїв розбурхане море. Утримавши меч ката, святий Миколай урятував від смерті трьох чоловіків, невинно засуджених корисливим градоначальником.

Зверталися до нього не тільки віруючі, але і язичники, і святитель відгукувався своєю незмінною чудною допомогою всім, хто шукав її. У спасенних ним від тілесних бід він порушував каяття в гріхах і бажання виправити своє життя.

За своє земне життя він зробив так багато добрих справ на славу Божу, що їх не перерахувати, але серед них є одне, яке належить до чеснот і до того, що було підставою їх учинення, що рухало святителя на подвиг, - його віра, дивовижна, сильна, ревна.

Святитель Микола помер у середині IV століття в глибокій старості. За церковним переданням, мощі святого збереглися нетлінними й виділяють миро, від якого зцілилося безліч людей. У 1087 році мощі Миколи Угодника були перенесені до італійського міста Бар (Барі), де знаходяться й понині.

В день Миколи угодника проходять церковні служби. Для маленьких дітей Микола Чудотворець представляється як добрий старик, який заохочує слухняних малюків. У свято діткам кладуть під подушку солодкості "від Миколи". Цього дня треба відпустити тяжкість з серця і пробачити усіх, на кого тримаєш образу.

Молитва Миколі Угоднику:
О всесвятий Миколаю, угоднику великий Господній, щирий наш заступнику і повсюди у скорботах швидкий помічнику! Поможи мені, грішному й лінивому, у нинішньому цьому житті. Ублагай Господа Бога дарувати мені відпущення всіх моїх гріхів, що їх я вчинив від юности моєї у житті моєму ділом, словом, помислом і всіма моїми почуттями.

При відході душі моєї допоможи мені, неприкаяному. Вмоли Господа Бога, Творця усіх творінь визволити мене від повітряних митарств та вічної муки, щоб я завжди славив Отця і Сина і Святого Духа і твоє милостиве заступництво нині й повсякчас на віки віків. Амінь.
Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1257
Категорія: Культура
Теги: свято, Миколй. угодник, Святитель, святий




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ