Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.10.2015

Візит голови Полтавської обласної ради на Гребінківщину


Лікарів можемо працевлаштувати в інших районах з наданням житла


Петро ВоронаГребінчин край у понеділок, 12 жовтня 2015 року,  відвідав голова Полтавської обласної ради Петро Васильович Ворона.

Він був присутній на засіданні постійних комісій районної ради, що відбувалися напередодні другого засідання сесії районної ради. Спілкуючись з депутатами - членами комісій, голова обласної ради пообіцяв сприяння у вирішенні наболілих для нашої громади питань: доля вузлової лікарні та Гребінківського спорткомплексу, а також закликав активніше розробляти проекти та брати участь у конкурсах різноманітних фондів, що виділяють кошти під проекти енергозбереження, альтернативного опалення, місцевого самоврядування та інших і таким чином залучати додаткові фінанси для розвитку територіальної громади району.

У короткому інтерв’ю засобам масової інформації району Петро Васильович Ворона відзначив:

- Сьогоднішня поїздка до Гребінківського району відбувається згідно плану. За період роботи на посаді голови обласної ради я відвідав усі райони Полтавської області з метою вивчення специфіки соціально-економічного і суспільно політичного стану районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дітей Гребінківщини розгортається мобільний планетарій

Адже обласна рада представляє інтереси всіх територіальних громад області. Також хотів відчути, яка атмосфера у вашому районі у зв'язку з виборчою кампанією, чи використовується адмін-ресурс, які умови створені для усі без винятку суб'єктів виборчого процесу. Одна з цілей мого приїзду - вивчення ситуації, що склалася з вузловою лікарнею, та можливих шляхів її вирішення.

Важливою також є проблема утримання спорткомплексу та передачі його у обласну комунальну власність.

Переконаний, що я знову буду обраний до Полтавської обласної ради, тож ці питання будуть вирішуватися у новій обласній раді, але я впевнений у позитивному їх вирішенні.

- Якими ви бачите шляхи вирішення вузлової лікарні та долю її 138 працівників?

- Обласна рада та облдержадміністрація мають в цьому питанні спільну позицію - забезпечити фінансування лікарні до кінця року.

На цій сесії районна рада приймає лікарню у власність територіальних громад району. Але держава, або область до кінця року виділяють 3 млн. грн. на погашення боргів. А з нового року почнеться нове життя лікарні. Бачу два шляхи: створення на базі лікарні реабілітаційного центру для воїнів АТО або переведення в лікарню одного з комунальних обласних об'єктів, що перебувають у жахливому стані. Це буде вирішуватися, адже для перепрофілювання лікарні потрібні не малі кошти. Лікарів можемо працевлаштувати в інших районах з наданням житла. Людей напризволяще не покинемо.

- А як вирішити проблему спорткомплексу, на Вашу думку?

- Моє бачення таке. На базі спорткомплексу створити обласний комунальний заклад, щоб готувати спортсменів високого рівня. Але це має бути спортшкола - інтернат. А це теж потребує коштів. А зараз спорткомплекс має залучатися до проведення спортивних змагань різного рівня щоб заробляти для себе кошти.

- Як вчитель, скажіть кілька слів про своє бачення розвитку освіти.

- Сільська освіта має бути на високому рівні, має надавати якісні освітні послуги, а це можливо лише у конкурентному середовищі. Я не бачу перспективи для шкіл з малою кількістю учнів. Також хочу підкреслити, що в школі багато залежить від учителя. Учитель має запалювати учнів. Не шаную вчителів, які читають уроки з конспекту. Вважаю, що в школі не вистачає чоловічого виховання, недостатньо молоді. Недостатнє у школах патріотичне виховання. Хоча все змінюється на краще. І багато тут залежить від особистості вчителя. Він не повинен бути рабом. І тоді буде жити вічно у серцях своїх учнів.

- Дякуємо за розмову

Петро Васильович Ворона разом із головою районної ради Валерієм Миколайовичем Зінченком, головою райдержадміністрації Віталієм Васильовичем Роспоповим, іншими керівниками району, депутатами районної ради відвідали Гребінківську ЗОШ І-ІІІ ст.. №4, гімназію та ЗОШ І-ІІІст. .№2, де побував у класах, поспілкувався з учнями, вчителями, директорами шкіл. У школі №4 перевірив, як проведено ремонт покрівлі, та вручив м'ячі для спортивних ігор, у гімназії вручив учениці 9 класу Галині Ясько за гарні успіхи в навчанні планшет.

Побував П.В.Ворона і у вузловій лікарні, про яку сьогодні багато говорили. Головний лікар Т.П. Савенко показала обласному керівнику приміщення поліклініки та стаціонару. Він поспілкувався з лікарями, хворими та небайдужими гребінківцями, які висловили свою думку про бажання зберегти лікарню, свою вдячність кваліфікованому медперсоналу.

Також голова обласної ради відвідав Кулажинці, де оглянув прокладену за допомогою підприємства "НІБУЛОН" дорогу та сільський будинок культури, де розпочато капітальний ремонт приміщення, проводиться заміна вікон. Для сільської бібліотеки П.В.Ворона подарував кілька книг про культурні надбання різних регіонів України.

На закінчення своєї поїздки голова облради відвідав Мар’янівку та разом з головою села, вчителями та учнями місцевої школи поклав квіти до могили нашого земляка Євгена Павловича Гребінки.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1698
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Петро Ворона, вузлова лікарня, освіта, Гребінка




Всього коментарів: 3

0
1 girkij   (18.10.2015)
Зі слів Ворони, залізничну лікарню таки знищать, від Нового року будівля буде холодною. Якби Він був гідним господарем, а не вчителем, то можливо спробував зберегти її як декілька відділень ЦРЛ.  В ній можна окремо розмістити відділення ХІРУРГІЇ (за наявності вантажного ліфта) щоб не тягати ношами хворих до поверхів як в районній, ТЕРАПІЮ, при наймі теж ІНФЕКЦІЙНЕ відділення що зовсім відсутнє в нашому районі.
Для прикладу, в ЦРЛ у відділенні терапії 27ліжко-місць на 10 тисяч осіб району, натомість у залізничній 42 ліжко-місць на 4,5 тисячі"залізничників". То на яку подальшу  якісну медичну допомогу можна розраховувати і сподіватися, передавши "залізничників" до ЦРЛ???
Вона що гумова, там додаткові ліжка навіть розмістити ніде, в такому стані і  хірургія.
А доля медичного страхування яка подальша буде, договори виписані під
залізничну ?
Люди будуть в небезпеці, ніхто не здатен організувати і впровадити в дію злиття такої кількості пацієнтів з двох лікарень в одну за такі короткі строки,
при старому і зношеному медичному обладнанні, відсутніх вакансій для лікарів і
персоналу, непристосованих та замалих приміщень ЦРЛ.
Фактично для людей
пенсійного віку стаціонар ЦРЛ буде обмежений в різний спосіб, тож минули ті
благодатні роки, повна скрута і ганьба на порозі.
З прочитаної статті в газеті можна дійти висновку, що Гребінківський район чекає страшна доля з такими керівниками.


0
2 nikolau55   (21.10.2015)
З новою владою і Гребінківського району не стане і багато чого пропаде.


0
3 Cat   (23.10.2015)
Стара влада - влада очільника районної ради,яка фактично десятиліттями керувала районом, просрала все,що було в районі. Про це треба писати.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ