Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.11.2013

Влада планує розширити на Гребінківщині мережі гуртків та секцій позашкільних навчальних закладів


В Гребінківському районі функціонує 3 позашкільні навчальні заклади


Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА планує розширити мережі гуртків та секцій позашкільних навчальних закладів

В Гребінківському районі функціонує 3 позашкільні навчальні заклади: будинок дитячої та юнацької творчості (БДЮТ), дитяча юнацька спортивна школа (ДЮСШ), станція юних техніків (СЮТ) в яких працює 21 гурток і 18 груп та навчається 594 учні, що на 44 учні більше ніж в минулому році.

В 2013 - 2014 навчальному році в гуртках БДЮТ навчається 201 вихованець, що становить в середньому 20 вихованців на гурток, що на  19 вихованців більше ніж у минулому році.

Вихованці гуртків БДЮТ та їх керівники мають здобутки не лише на місцевому, а й на Всеукраїнському рівнях. Так керівники гуртків «Умілі руки» - Колісніченко Алла Григорівна та «Образотворче мистецтво» -Бондаренко Олена Володимирівна отримали звання Член Національної Спілки майстрів.

Їхні роботи та роботи їх вихованців експонувалися на виставці в Лондоні під час «Днів України у Великобританії» 17-19 жовтня 2013 року. Вихованка гуртка «Умілі руки» Москаленко Таїсія отримала путівку в табір ДП УДЦ «Молода гвардія», як приз за перемогу на Всеукраїнському творчому дитячому конкурсі «Україна - очима дітей».

 В даний час гуртківці БДЮТ готують експонати для Всеукраїнської виставки в Музеї дитячої іграшки у Києві, яка відбудеться з 25 грудня 2013р. по 7 січня 2014р. в якості персонально запрошених оргкомітетом виставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці пройшли заходи в рамках Дня спільних дій в інтересах дітей

В 2013 - 2014 навчальному році в ДЮСШ працює 9 тренерів-викладачів, до штатного розпису школи уведено медичну сестру. В ДЮСШ нараховується 18 груп: 6 груп початкової підготовки і 12 груп попередньої базової підготовки в яких навчається 235 учнів.

В 2013 році відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації школі було підтверджено другу категорію.

Протягом року зусиллями тренерів-викладачів ДЮСШ проведено 106 спортивно-масових заходів, в яких брали участь вихованці ДЮСШ. Зокрема:
- з виїздами - 32
- в м. Гребінці - 74
- міських та районних змагань - 34;
- обласних - 46;
- всеукраїнських - 12;
- чемпіонатів України -11,
Проведено змагання з легкої атлетики до Дня визволення м. Гребінки від німецько-фашистських загарбників, пам’яті Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика, до Дня фізичної культури і спорту, олімпійського дня, гандбольний турнір пам’яті вчителя фізичної культури Гребінківської ЗОШ № 4 О.К. Метельського, вихованці беруть участь в обласних, всеукраїнських змаганнях та чемпіонатах України.

Кошти з районного бюджету, виділені на спортивно-масові заходи району на 2013 рік, використані на поїздку в м. Зіньків командами на обласну Спартакіаду школярів з гандболу.

До кінця 2013 року заплановано взяти участь ще в 9 змаганнях.

Учні ДЮСШ досягають певних успіхів. За останні роки Гребінківський район в обласній Спартакіаді школярів п’ять років поспіль займав І місця, в цьому році посіли ІІ місце.

Легкоатлети як в особистих та і в командних заліках на обласних, всеукраїнських змаганнях стають переможцями та призерами змагань.

Команда дівчат відділення гандболу в обласній Спартакіаді школярів та обласних змаганнях серед команд ДЮСШ зайняли другі місця, юнаки - четверті місця.

Команда юнаків відділення футболу стала переможцем обласних змагань з міні-футболу серед команд ДЮСШ учнів 1998-99 р.н.

Найбільших успіхів досягають дівчата ДЮСШ команди «Надія» з футзалу, які в 2013 році стали чемпіонками:
- обласних змагань серед дівчат 1998-99 р.н.;
- чемпіонату України ЦР ФСТ «Колос» серед дівчат 1998-99 р.н.
- чемпіонату України серед дівчат 1996-97 р.н.
2 місце зайняли в чемпіонаті України з футзалу серед жіночих команд І ліги. В сезоні 2013-2014 рр. вони є учасницями чемпіонату України з футзалу вищої ліги серед жіночих команд.

В 2013 - 2014 навчальному році в гуртках СЮТ навчається 158 учнів, що на 25 учнів більше ніж в минулому році.

З 9 по 14 серпня 2013 року команда СЮТ прийняла участь у Міжнародному дитячому, молодіжному фото-відео конкурсі «Кришталеві джерела», де стала дипломатом і нагороджена річною підпискою на газету «День».

24 серпня 2013 року проведено показові запуски моделей ракет, 30 серпня показовий запуск моделі літака.

З 9 по 13 жовтня 2013 року у м. Вижниця проходив Міжрегіональний фото-відео конкурс «Осінні барви Буковини», де команда СЮТ виборола два перших, одне друге та одне третє місця.

2 – 3 листопада 2013 року була проведена виставка кращих робіт гуртківців початкового технічного моделювання. 7 листопада 2013 року в гуртку оператор комп’ютерного набору був проведений конкурс на кращого користувача ПК.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації продовжує роботу  з розширення мережі гуртків та секцій позашкільних навчальних закладів.

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1315
Категорія: Освіта
Теги: умілі руки, діти, гурток, Гребінка, позашкільний навчальний заклад




Всього коментарів: 1

0
1 Оксана   (23.11.2013)
Це дуже добре. Діти в нашому районі обдаровані і творчі, завзяті і наполегливі. Сприяти їх розвитку - сприяти процвітанню нашої пісенної і спортивної країни.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ