Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.04.2012

З 1 травня пенсії зростуть у середньому на 126 гривень



З 1 травня пенсії зростуть у середньому на 126 гривень

Кабінет Міністрів України 23 квітня прийняв постанови «Про підвищення рівня соціального захисту населення» та «Про підвищення розмірів пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»

Зазначеними постановами передбачено здійснити з 1 травня 2012 року осучаснення заробітної плати для обчислення пенсій громадянам, які вийшли на пенсію до 2008 року.

Осучаснення буде проведено до середньої заробітної плати за 2007 рік тим, у кого пенсії обчислені відповідно до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», а також колишнім військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, які одержують пенсії відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Для всіх пенсіонерів, які отримують трудові пенсії та мають необхідний страховий стаж (20 років — для жінок, 25 років — для чоловіків), незалежно від часу виходу на пенсію, розмір підвищення до пенсії в результаті перерахунку не може бути меншим, ніж 100 грн. Пенсіонери, які мають меншу тривалість страхового стажу, одержать не менше 50 грн., а одержувачі соціальних пенсій (інваліди та ті, хто взагалі не має стажу) — 30 грн.

Також з 1 травня розмір надбавки до пенсій членам сімей померлих інвалідів війни доводиться до рівня існуючої надбавки до пенсій членам сімей загиблих воїнів. Розмір цього підвищення збільшиться на 117,32 грн. Підвищені на 42,5 грн. травневі виплати отримають також учасники війни з числа трудівників тилу та жертви нацистських переслідувань.

Попередні результати перерахунків свідчать, що в області середня пенсія у травні збільшиться на 126 грн. При цьому в містах рівень середнього підвищення пенсій буде в межах 140 грн., а в сільській місцевості — трохи меншим, до 119 грн.

Починаючи з 1 липня 2012 року розпочнеться поетапне підвищення пенсій військовослужбовцям офіцерського складу Збройних Сил та всіх силових відомств. Основні розміри пенсій цієї категорії осіб, які обчислені від грошового забезпечення та вислуги років, будуть підвищені на 11%. В подальшому, з 1 вересня ц. р., рівень такого підвищення збільшиться до 23%, а з 1 січня 2013 року — до 35%.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1434
Категорія: Полтавщина
Теги: пенсія, пенсійний фонд, пенсіонер, Кабінет Міністрів України




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ