Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.01.2018

З Нового року дві відомі газети Полтавщини припиняють свій друк


Основними причинами зникнення газет є розвиток технологій, крах дистрибуційної системи


З Нового року дві відомі газети Полтавщини припиняють свій друкВідсьогодні більше не виходитимуть у світ дві полтавські газети. Натомість видання і далі працюватимуть, щоправда, повністю переходять в інтернет.

Перша - це полтавська газета "Коло".

Головний редактор видання Тетяна Цирульник на своїй сторінці у Фейсбук припинення виходу друкованої версії пояснила так:
 
«Друкована версія «Коло» виходитиме ще 2 місяці. До нового року ми будемо представлені у газетних кіосках і всі обов’язки перед нашими передплатниками виконаємо.

Все, я це сказала, стиснувши серце, але з легкістю в душі.

Чому сумувати не варто?

Бо часи ПЛАТНИХ газет минають. Нині практично кожен політик видає й розповсюджує безкоштовну газету з програмкою телепередач, прогнозом погоди, новинами звідусіль і розповіддю про свою роботу. Читач не має потреби іти у кіоск (на пошту) й платити гроші за видання, якщо йому у поштову скриньку вже приходить безкоштовний бойовий листок від депутата по округу, газета від сільської ради, а на зупинці тикають у руки купу макулатури.

Бо Інтернет. У кожному більш-менш великому селі він є, а отже не потрібно чекати четверга, коли листоноша принесе торбу з вчорашніми новинами. Можна стежити за новинами по мірі їх появи на сайтах.

Бо газета – це дорого. Пройшли часи, коли папір коштував копійки. Нині у ціні газети вартість друку складає 50-60 %. Плюс – витрати на виготовлення газети, доставку, рекламу, відсоток реалізаторам, процент пошті тощо. Вижити можуть лише видання, які фінансують з чужої кишені.

Бо Інтернет. Я цей пункт уже писала? Але зараз про інше. Статтю з газети може прочитати той хто її придбав, коло це обмежене тиражем газети. Дуже рідко хто носить газету другові – «Подивись, що там написали!»

Статтю в Інтернеті може прочитати необмежена кількість людей, не тільки у Полтаві, а й по усій країні та за її межами.

І знову - бо Інтернет! Концепція «Коло» колись звучала як «газета для всієї родини». Але! Неможливо на 24 сторінках задовольнити потреби тисяч читачів. Не завжди у газеті є інформація, яка саме Вам потрібна. Інтернетна стаття легше знаходить свою аудиторію. Прочитав цікаве – кинув посилання другові, колезі, який цікавиться темою. І це буде точне попадання в аудиторію.

Можу ще писати багато пояснень. Але головне – «Коло» живе у Інтернеті. На папері – до кінця грудня. Ідемо в ногу з часом. Дякую всім хто читав паперове «Коло».

Продовжуємо працювати для Вас на http://kolo.news/",
- йдеться у повідомленні.

 
З Нового року дві відомі газети Полтавщини припиняють свій друк
 

Ще одне видання, друкована версія якого теж припиняє своє існування, це газета "Події та коментарі". Причиною закриття газети як друкованого засобу масової інформації називають неможливість витримувати тарифи "Укрпошти" і забезпечувати доступну ціну для читачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такого теплого грудня на Полтавщині не було вже 130 років

Хто вже встиг передплатити газету на наступний рік, видання усім поверне кошти в повному обсязі.


З Нового року дві відомі газети Полтавщини припиняють свій друк


З Нового року дві відомі газети Полтавщини припиняють свій друк
 
 

Ми щиро вдячні кожному, хто нас читав, гортаючи шпальта за шпальтою. Запах свіжої фарби і хрускіт новенького паперу ніколи не зможе замінити електронний гаджет.
Світло вимкнеться, батарейка сяде, а газета з рук не зникне.

Ми завжди були розчулені, коли бачили свої статті і фото, дбайливо збережені читачами вдома, якщо щось сподобалось або надруковано про близьку людину.

Але ми не в силах більше витримувати тарифи "Укрпошти" і забезпечувати доступну ціну для читачів навіть нейнезаможніших категорій. Ми завжди мінімізували присутність реклами, щоб більше було публікацій про головне і цікаве.

У 2016 році нам було присвоєне дуже почесне звання "Кращого регіонального видання".
Що ж, якісне паперове видання залишиться в історії, книгозбірнях і пам'яті читачів :)


До зустрічі онлайн!


А полтавський фахівець з інтернет-медій стверджує, що основними причинами зникнення газет є розвиток технологій, крах дистрибуційної системи, бо розповсюджувати друковані видання зараз надзвичайно важко, і зміна інформаційної поведінки читача, якому сьогодні ніколи і не цікаво купувати паперову газету.

Схожі матеріали:
👁 1463
Категорія: Полтавщина
Теги: Події та коментарі, Полтавщина, КОЛО




Всього коментарів: 1

0
1 Василь   (01.01.2018)
Події та коментарі хотіли завершити друкувати зразу ж після виборів Тараса Кутовго.
Бо саме під нього вона створюваолася восени 2012 року, ця газета. Навіть була така інфа в фейсбуці, і в самій газееті. Але я тоді їм написав, що: "ну все, тепер вже не треба друкувати газету, Кутового вибрали і можна закивати проект".

Але вони напрочуд швидко зреагували і продовжили випуск цієї газети...

Тому це й так вони довго протрималися...

До речі гарна газета, яка не раз вирішувала проблеми наших районів, саме через друкування в ній статей про них.

Знов ж таки не буду хвалиться, але в той час коли хотіли закрити автостанцію Гребінка для магазину Ш..., я їм написав, тоді тодішній голова райдержадміністрації, приїджав і оправдовувався, про те що ніхто її не збирається закривати. І таки ж не закрили. Поки не прийшов 2017 рік... sad

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ