Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.10.2013

З проханням утримуватися від покупки дикорослих грибів на стихійних ринках застерігають рятувальники Полтавщини


Основні причини отруєнь: вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів;


З проханням утримуватися від покупки дикорослих грибів на стихійних ринках застерігають рятувальники Полтавщини

Співробітники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області продовжують проводити рейди у місцях продажу та збору грибів.

Рятувальники не лише розповідають людям, що може статися, якщо у шлунок потраплять гриби, які містять отруйні речовини, а й роздають тематичні листівки. Додержуючись порад, громадяни зможуть вберегти своє здоров’я чи, навіть, життя, а також допомогти близьким людям не потрапити у біду.

Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки робить лише на основі свого гіркого досвіду.

Основні причини отруєнь: вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів;вживання старих або зіпсованих їстівних грибів; вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників).

Симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.

Щоб запобігти отруєння грибами, ми рекомендуємо Вам заходи та правила, які необхідні для виконання кожній людині, дотримуйтесь їх.

Застерігаємо!

Купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), особливо уникайте стихійних ринків. Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблема "Спортивного провулку" СПРАВДІ Є!

Не збирайте гриби якщо не впевнені, що знаєте їх - якими б апетитними вони не здавалися;

поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах; невідомі, особливо з циліндричною ніжкою, у основі якої є потовщення "бульба", оточене оболонкою; з ушкодженою ніжкою, старих, в'ялих, червивих або ослизлих; ніколи не збирайте пластинчаті гриби, отруйні гриби маскуються під них; "шампіньйони" та "печериці", у яких пластинки нижньої поверхні капелюшка гриба білого кольору.

Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, - вони не завжди відповідають дійсності. Не куштуйте сирі гриби на смак! Не пригощайте ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.

Забороняється:


Вживати будь-які ліки та їжу, а надто ж алкогольні напої, молоко, - це може прискорити всмоктування токсинів грибів у кишечнику. Займатися будь-якими іншими видами самолікування.
У ДСНС України у Полтавській област

Управління ДСНС України у Полтавській області звертається з проханням до всіх громадян утримуватися від покупки дикорослих грибів на стихійних ринках, адже вам не відомо, де і коли вони були зібрані. Навіть їстівні гриби, що ростуть поблизу автодоріг, сміттєзвалищ, промислових підприємств несуть в собі небезпеку.

У ДСНС України у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1182
Категорія: Суспільство
Теги: отруєння, Гриби




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ