Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.07.2012

За I півріччя 2012 року середній розмір пенсій на Полтавщині зріс на 192 грн.



За I півріччя 2012 року середній розмір пенсій на Полтавщині зріс на 192 грн.

Під час ефіру на ОДТРК "Лтава" заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль розповів про пенсійне забезпечення громадян, зокрема, щодо збільшення пенсійних виплат у 2012 році: „Як свідчить аналіз, у результаті реалізації соціальних ініціатив Президента України та по мірі зростання прожиткового мінімуму середній розмір трудової пенсії в області протягом І півріччя поточного року зріс на 192 грн. або майже на 17%, і становить наразі 1330 грн.

При цьому слід зазначити про позитивну динаміку у сфері пенсійного забезпечення країни в цілому й області зокрема. Напередодні прийняття пенсійної реформи неодноразово відзначалося про значну кількість пенсійних виплат, які не перевищують тисячу гривен.

Так, лише за шість місяців нинішнього року на Полтавщині кількість таких пенсій скоротилася відразу на 37%, що свідчить про ефективність нової соціальної стратегії влади.

Відтак майже 250 тис. пенсіонерів області отримують пенсійну виплату більше ніж 1000 грн.”

Також Олександр Коваль поінформував, що за поточний рік мінімальні пенсійні стандарти змінюються 5 разів та прокоментував, як це впливає на потребу коштів, що спрямовуються на виплату пенсій: „Станом на липень поточного року фактичні видатки на виплату пенсій складають 612 млн. грн., що на 75,2 млн. більше (або на 14%) в порівнянні з січнем 2012 року.

Підрахунки показують, що з жовтня видатки зростуть на 4,7 млн.грн. (або на 0,8%) і складуть 616,7 млн. грн.

А вже з 01.12.2012 для виплати пенсій прогнозовано потрібно буде 627,7 млн. грн., що на 11 млн. (або на 1,8%) більше в порівнянні з жовтнем.

Загалом, впродовж 2012 року потреба зросте на 90,9 млн. грн., або на 16,9%.

ЧИТАТЕ ТАКОЖ: В Полтавській області непрацездатних і працюючих майже порівну

На питання журналіста: Забезпечення розміру мінімальної пенсії на рівні прожиткового мінімуму в Україні визначено Законом. Чи є такі норми у законодавстві країн СДН, скажімо в Росії чи Білорусії? Які розміри мінімальної пенсії в цих державах?

Олександр Коваль відповів, що колишні радянські республіки отримали в спадок від співдружності недосконалу пенсійну систему.

У більшості країн СНД рівень пенсій для населення досі залишається вкрай низьким і не відповідає прожитковому мінімуму пенсіонера. Незважаючи на те, що уряди намагаються вирівняти ситуацію шляхом індексування пенсій у зв'язку зі зростанням цін, пенсійні системи пострадянських країн вимагають удосконалення.

У даний час у всіх країнах Співдружності здійснюється реформування пенсійної системи. Це пов'язано з тим, що старі системи базувалися виключно на розподільному принципі і залежали цілком від вступників коштів.

Такого поняття як мінімальна пенсія в пенсійному законодавстві Росії та Білорусії не існує.

Скажімо в Росії, якщо пенсія не досягає величини прожиткового мінімуму, то громадянам встановлюється соціальна доплата від федерального бюджету. При цьому, мінімальна сума, яку видають пенсіонерові на руки є прожитковий мінімуму самого бідного регіону.

І базується мінімальна пенсія на фіксованому базовому розмірі страхової частки трудової пенсії за віком. А сама мінімальна пенсія, про яку ми ведемо мову, становить близько 70% прожиткового мінімуму. В Білорусі підвищення пенсій відбувається на певний відсоток прожиткового мінімуму.

Так, мінімальні пенсії становлять:

  • в Україні - 844 грн. (104,45 дол. США);
  • в Росії 3278,59 руб ( 99,91 дол. США)
  • в Білорусії - 786 тис. 970 білоруських рублів ( 105,41 дол. США
Середня пенсія:
  • в Україні - 1421 грн. (175,86 дол. США).
  • в Росії 8250,33 руб ( 251,40 дол. США)
  • в Білорусії - 1415 тис. 200 білоруських рублів ( 170,10 дол. США)
Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1156
Категорія: Полтавщина
Теги: Олександр Коваль, ОДТРК Лтава, прожитковий мінімум, Полтавщина, пенсійні виплати, Пенсыя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ