Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.05.2019

За місяць роботи Полтавський рибпатруль викрив 339 порушень природоохоронного законодавства


За підсумками рибоохоронної роботи квітня на порушників наклали 53 451 грн штрафів


За місяць роботи Полтавський рибпатруль викрив 339 порушень природоохоронного законодавстваЗа квітень працівники Полтавського рибоохоронного патруля викрили 102 грубих порушення правил рибальства. Також вилучили 5342 кг водних біоресурсів та 176 одиниць заборонених знарядь лову.

У період з 1 по 30 квітня інспектори Полтавського рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронних заходів викрили 339 порушень природоохоронного законодавства.

З яких 102 — за ч. 4 ст. 85 КУпАП, грубі порушення правил рибальства. Також склали 154 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП, порушення правил рибальства та 12 — за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Крім цього, оформили 71 акт виявлення та вилучення майна, власників яких не встановлено.

За підсумками рибоохоронної роботи квітня на порушників наклали 53 451 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 843 28 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині у Шумейковому урочищі вшанували полеглих у Другій світовій війні

У ході проведених рейдів інспектори вилучили 5 342 кг водних біоресурсів, з яких 4 261 кг — за актами безгосподарського майна. Також конфіскували 176 одиниць заборонених знарядь лову та ще 298 одиниць — за актами безхазяйного майна. Затримали десять транспортних засобів.


Полтавський рибпатруль


До судів направили 90 справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Ще 25 протоколів направлено судами для відкриття кримінальних проваджень за ст. 249 ККУ — незаконне зайняття рибним промислом.
 
З квітня на водоймах Полтавської області розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Ми всі розуміємо, наскільки це для них відповідальний момент. Нерест основних промислових видів риб набув затяжного характеру у зв’язку з пониженням температури повітря. Так, щука і жерех віднерестилися стовідсотково. Нерест окуня на стадії завершення. Окрім того, на відшнурованих мілководних ділянках Кременчуцького та Кам’янського водосховищ зафіксований нерест карася сріблястого. А ось у таких риб, як сом, лин, плоскирка, краснопірка, лящ та судак масовий нерест зазвичай відбувається в кінці травня до початку червня, коли температура води сягне 18-20 градусів, — прокоментував головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Управління Держрибагентства у Полтавській Юрій Ярцев.

 
Полтавський рибпатруль


Полтавський рибпатруль

Полтавський рибоохоронний патруль


Схожі матеріали:
👁 994
Категорія: Полтавщина
Теги: порушення, рибпатруль, Полтавський рибпатруль, риба, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ