Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.07.2013

За незаконний обіг наркотичних засобів Гребінківським районним судом за пів року засуджено 5 осіб


Громадяни несуть відповідальність за незаконний посів маку снотворного чи конопель


За незаконний посів маку - покарання

Прийшло літо, і не дивно, що не заставши господарів вдома, ви, не довго думаючи про їх можливе о цій порі місцеперебування, з легкістю знаходите їх неподалік від будинку на городі. Життя таке, що коли вистачає землі, ми все намагаємося посадити на власних ділянках. Чого там тільки не побачиш!..

Але ми з вами, як щирі українці, після завзятої праці любимо добре поїсти, і не тільки борщу зі смаженою з салом картоплею, але й не проти десерту: вареника з'їсти, млинця чи пиріжка, та не лише з сиром, а якби ще й з маком!

Ми про це лише розмовляємо, а вже слина котиться, тому легко зрозуміти, що відмовити собі у такому задоволенні важко. Та й не треба, куховарте, шановні господарочки, але як завжди є одне "але".

Дехто, намагається і тут все мати під рукою і тому вирощує мак на своїх ділянках. Кажуть, за смаком свій мак, у порівнянні з магазинним, набагато смачніший, тому й сіють та вирощують, щоб балувати, як не себе, то дітей з онуками пирогами та варениками з маком. Але, як свідчать життя та практика, далеко не кожний з нас знає, що така смакота, виготовлена з сировини, вирощеної своїми руками, може мати досить негативний наслідок для особи у вигляді судимості.

Згідно даних судової статистики кількість осіб засуджених за вищеописані дії щороку по Україні зростає. Кримінальна відповідальність за цей злочин передбачена ст. 310 Кримінального кодексу України.

Громадяни несуть відповідальність за незаконний посів маку снотворного чи конопель, і при цьому не має значення, з якою метою ви його посадили чи вирощували. Використання маку навіть лише в кулінарних цілях не звільняє від кримінальної відповідальності.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Стандарт» — у 1/4 кубка Полтавщини

Суспільна небезпека цього злочину полягає в тому, що він є однією з криміногенних умов, які сприяють розповсюдженню та вчиненню інших злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. А про те, що сьогодні наркоманія стала лихом нашого суспільства і які наслідки розповсюдження цього явища, говорити зайве.

Тільки Гребінківським районним судом з початку року за неповні 6 місяців засуджено 5 осіб за вчинення злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів. Саме тому законодавцем встановлено сувору відповідальність за незаконний посів чи вирощування маку снотворного або конопель.

Так, якщо санкцією ч. 1 ст.ЗЮ КК України передбачене альтернативне покарання у вигляді штрафу в розмірі від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 8500 грн., або арешту на строк доб місяців, або обмеження волі строком від 1 до 3 років, то в разі вчинення вказаного злочину повторно, чи за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, чи якщо кількість незаконно посіяних або вирощених рослин маку перевищує 500 штук, а конопель відповідно 50, то це тягне за собою відповідальність виключно у вигляді позбавлення волі строком від 1 до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий контрольний матч, який відбувся у Гребінці, сумчанам вдалося завершити нічиєю

От тепер і замисліться, чи варті пиріжки або вареники з маком декількох років вашого життя? Мабуть, краще всеж таки придбати мак у магазині, ніж самим його сіяти та вирощувати. У будь-якому разі вирішуйте самі й не кажіть, що нічого не знали, а в гарної господині завжди все виходить смачно.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1522
Категорія: Події
Теги: коноплі, Гребінка, Мак, наркотики, Суд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ