Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.11.2018

За жовтень браконьєри завдали збитків майже на 100 тис. грн, — Полтавський рибоохоронний патруль


Загальна ж кількість накладених штрафів із початку року: майже на 266 тис. грн.


Конфісковані знаряддя ловуПідсумком роботи Полтавського рибоохоронного патруля за жовтень стало 400 викритих правопорушень. А сума завданих збитків природі склала майже 100 тис. грн.

У жовтні інспектори провели 115 рейдів і виявили 400 правопорушень. Із них 232 — порушення правил рибальства, 70 — грубі порушення, 81 — акти вилучення безхазяйного майна, 10 — порушення порядку придбання і збуту риби.

Покарання за порушення правил рибальства згідно частин 3 та 4 статті 85 КУпАП передбачають для громадян штрафи від двох до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-680 грн). Для посадових осіб відповідно від десяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-850 грн).

За жовтень нараховано збитків на 99,378 грн, а від початку року вартість складає більше 1273381,98 грн. Окрім штрафів та вилучення майна, порушник може отримати серйозніше покарання. Так, передано до суду для притягнення до адміністративної відповідальності 67 справ, направлено судами для відкриття кримінальних впроваджень — 8 справ.
 
— За минулий місяць інспектори патруля вилучили у порушників 2162,8 кг риби. Серед них 1794,1 кг — за актами вилучення безхазяйного майна, ще 63 кг — за незаконне придбання чи збут. Під час рейдів виявили у порушників і конфіскували 60 знарядь лову, із них — 58сітній 2 засоби, що належать до розрядуколючі, отруєні, вибухові, — розповілаочільниця Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич.


Виявлені порушення
 

Наклали штрафів на більше, ніж 25 тис. грн, із яких велика кількість за постановами органів рибоохорони, решта — за постановами судів. Загальна ж кількість накладених штрафів із початку року: майже на 266 тис. грн.

Затримали також транспортні засоби: у жовтні їх кількість — 1одиниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У річці Сула нові жителі: 4,5 тонн мальків риби, - Полтавський рибоохоронний патруль

Від початку року затримали — 53 засоби.

Додамо, що вилов риби регулюється Правилами любительського і спортивного рибальства. Про порушення ви можете повідомити на гарячу лінію патруля Полтавщини: ‎096-907-50-08.

 
Конфісковані знаряддя лову

Полтавський рибоохоронний патруль


Схожі матеріали:
👁 1150
Категорія: Полтавщина
Теги: збитки, рибальство, браконьєри, правопорушення, рибоохоронний патруль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ