Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.03.2013

Загроза епідемії грипу на Полтавщині ще не зникла


В Гребінківському районі за 7-й тиждень 2013 року на ГРВІ захворіло 99 чол


Загроза епідемії грипу на Полтавщині ще не зникла

На сьогодні епідемічна ситуація з гострими респіраторними захворюваннями по Лубенському та Гребінківському районах, як і у області стабільна. Показники нижчі середньорічних для даного періоду.

В Гребінківському районі за 7-й тиждень 2013 року на ГРВІ захворіло 99 чол., захворюваність, порівняно з попереднім тижнем, знизилась на 12,4%. Показник захворюваності - 42,6 на 10 тисяч населення, нижче і епідпорогового на 61,8% (епідпоріг - 111,3 на 10 тисяч).    

Захворюваність серед дітей в районі знизилась на 24.2%, показник захворюваності дітей 122.12 на 10 тисяч, питома вага дітей серед захворілих - 50.5% що є звичайним для даного періоду року, показник захворюваності школярів (106.38 на 10 тисяч) не перевищує епідпорогового.    

Госпіталізовано за тиждень 5 чол. хворих (5% захворілих, показник звичайний для району).

Грип у Гребінківському районі не реєструється, по області, за 7-й тиждень, зареєстровано 11 випадків захворювань на грип. Тому загроза поширення грипу ще не зникла. На початку березня грип може нагадати про себе, тим більше що сьогодні Росія, Кавказ потерпає від епідемії грипу. А захворіти у зимово-весняний період дуже легко, оскількиу цей період наш організм найбільш ослаблений і вразливий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині розпочав роботу центр первинної медико-санітарної допомоги

Нагадуємо - за прогнозами МОЗ в епідеміологічному сезоні 2012-2013  р. в Україні прогнозується сумісна циркуляція вірусів грипу А(НШ2), а саме - нового штаму А/Вікторія /361/2011, який поки що не реалізував в нашій країні свої епідемічні можливості, а також нового для України штаму вірусу грипу В/Вісконсіс, 1,2010.
Не виключена можливість циркуляції вірусного грипу А/НІ Ні/Каліфорнія/2009, але його роль в епідемічному процесі буде другорядною. Всі ці три штами увійшли до актуальних сезонних вакцин проти грипу. Але в питаннях щеплення населення залишається інертним.

З початку елідсезону у Лубенському районі було щеплено проти грипу 308 чол.. що становить 0.38%. у Гребінківському районі отримали  щеплення 278 осіб, що становить 1,20% (по області 0.72%) від загальної кількості населення, серед яких 20 дітей - в школі-інтернат, 38 - медичні працівники, 199 - особи з інших груп професійного ризику, 15 - діти та 6 - дорослі з хронічними захворюваннями.

Про неможливість епідемії грипу можна говорити, якщобуде щеплено 80-90% населення. Через декілька років максимальне охоплення щепленням проти грипу населення буде звичайним явищем. На сьогодні такі щеплення вкрай необхідні хворим на хронічні захворювання бронхо - легеневої системи, серцево-судинної системи, ослабленим, людям похилого віку.

Народні методи профілактики і лікування грипу можуть слугувати як доповнення до основних сучасних методів профілактики. Не зайвим буде уникати, в цей період, місць масового скупчення людей, громадського транспорту, або ж використовувати ватно-марлеві маски, до речі весь світ широко їх використовує з метою профілактики грипу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінківській РДА обговорили питання подолання туберкульозу, ВІЛ/СНіД-інфекції

Треба більше бувати на свіжому повітрі, організувати періодичне провітрювання кімнат, особливо класів у навчальних закладах. Більше вживати овочів, - звичайна  капуста у любому вигляді, -кладова так необхідних у цей час вітамінів.

Аптеки мають у достатній кількості полівітаміни, не обов'язково купувати дорогі імпортні, вітчизняні не гірші. Своєчасне ізолювання осіб з першими симптомами зменшить ризик захворювань у робітничому колективі, чи дитячому закладі. Це не потребує особливих зусиль, а досить ефективно.

На сьогодні лікувально-профілактичні заклади міста та району мають затверджений план дій на період епідемії грипу, запаси необхідних медикаментів, план розгортання додаткових ліжок, але ще є час і можливість не допустити в цьому році епідемії грипу і практично все залежить від кожного із нас.

Начальник Лубенського міжрайонного управління Держсанепідслужби,
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1199
Категорія: Здоров'я
Теги: захворювання. здоров'я, грип, ГРВІ, Гребінківський. Лубенський




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ