Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.07.2012

Звідки береться інтерес до життя колишніх коханих



Звідки береться інтерес до життя колишніх коханих

Ви розлучилися вже давно, але інтерес до цієї людини не дає вам спокою. Ви заходите на його сторінку в соцмережі і при нагоді цікавитеся у загальних знайомих, як йдуть його справи на особистому фронті. Чи, того гірше, вам не дають спокою колишні пасії вашого чоловіка або бойфренда.

Не в тому сенсі, що вони дзвонять вам по телефону і вимагають повернути коханого - а просто ви ніяк не можете перестати порівнювати себе з ними. Психологи вважають, що у такої поведінки є цілком конкретні причини.

Сотні жінок стежать за життям своїх колишніх партнерів вже після розлучення. З появою інтернету спокуса "підглядати" стала ще сильніша. Можна заходити на його сторіночку в соціальній мережі, читати блог і розглядати фотографії, зроблені вже без вас.

Психологи вважають, що можлива причина такої поведінки - небажання відпускати людину зі свого життя. Поки ви стежите за ним, вас немов ще щось зв'язує. Якщо це відбувається через декілька тижнів або місяців після розриву, така поведінка цілком нормальна: ви просто ще не змирилися з втратою. Але коли ви продовжуєте збирати відомості про колишнього партнера через рік або навіть декілька років - це привід замислитися.

Чого бракує у вашому нинішньому житті, яких доказів ви шукаєте у минулому? Можливо, ви досі вините себе за невдалі стосунки або сподіваєтеся на їх відновлення? Чи досі хочете розсудити, "хто винен"?

Приховане бажання помсти - ще один мотив "наглядати" за колишнім партнером. Він наніс вам образу, і ви підсвідомо хочете переконатися, що без вас він буквально пропаде! Сподіваєтеся, що його нова подружка виявиться безглуздою і негарною, від нього відвернуться друзі, кар'єра застопориться, і так далі.

Якщо справа не доходить до реальної помсти, ваші почуття абсолютно нормальні. Спробуйте "промовити", написати або намалювати свою образу на колишнього супутника життя. Посадіть перед собою м'яку іграшку або ту ж подушку, уявіть, що ця той самий людина, яка була вам доріг. Розкажіть йому, чим вас зачіпала його поведінка, що ви відчували під час сварок і в період розлучення. Побийте подушку або боксерську грушу, якщо така є. При необхідності повторюйте це час від часу.

Образа повинна поступово вщухнути, а разом з нею пропаде і інтерес до екс-бойфренду.

Мукою можуть стати і ревнощі до минулого нинішнього бойфренда або чоловіка. Жінки здатні знайти масу порівнянь не у свою користь: його "екс" була стрункіша, красивіша, успішніша, робила кар'єру, водила машину. Уявне "змагання" може тривати до безкінечності. Такі терзання характерні для дівчат з низькою самооцінкою, а також для власниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зрозуміти що він тебе любить, що ти цікава йому уся?

Якщо ви невисокої думки про себе, корисно буде згадати, що ваш обранець зараз все-таки з вами, а не з тією стрункою, красивою і успішною(як вам здається) жінкою. Значить, у вас є щось, чого вона не змогла йому дати. Що стосується власницьких інстинктів, то їх власниці доведеться усвідомити: хоча чоловіка і називають її "другою половиною", він все ж не її власність.

У чоловіка завжди буде частина життя, закрита для вас : розмови з друзями, минулі стосунки, власні думки. Намагатися вторгнутися на цю територію - все одно, що накинути петлю на шию вашим стосункам, набагато мудріше буде прийняти його "автономність".

Повага його права на "свою територію" лише зміцнить його почуття. До речі, підвищене прагнення до контролю теж нерідко виникає з невпевненості в собі, страху втратити партнера.

Бажання порпатися у минулому може бути пов'язане і з нестачею гострих відчуттів у власному житті. Ви роздуваєте іскорки ревнощів, щоб додати у буденне життя "перчика". Але цього не вистачить надовго, та і спосіб не найконструктивніший. Можливо, краще замислитися про спільну подорож з чоловіком, підвищення кваліфікації або навіть народження дитини?

Якщо ви ніяк не можете позбавитися від уколів ревнощів до тих, що "були", є хороший спосіб направити цю енергію в потрібне русло. Знайдіть в ревнощах стимул для самоудосконалення. Нинішня пасія вашого колишнього чоловіка одягається, як перша леді, а ви завжди віддавали перевагу джинсам і водолазкам? Накопіть грошей і запишіться до стиліста. Дивлячись на фотографії стрункій, як лань, суперниці, не страждайте удома - купіть абонемент на фітнес.

Можливо, ви замислитеся про вивчення іноземної мови, уроки хенд-мейд творчості або кулінарії, або навіть про зміну професії. Затівайте будь-яку активність, яка допоможе вам піднятися у власних очах. Тим паче, що часу на ревнощі залишатиметься усе менше.

Схожі матеріали:
👁 1078
Категорія: Суспільство
Теги: Цікавість, Коханий, інтерес, життя колишніх коханих




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ