Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.01.2013

Звітують працівники культури Гребінківського району


У 2012 р. на фінансування галузі культури Гребінківського району було виділено 3,635 тис. гривень бюджетних коштів


Звітують працівники культури Гребінківського району

У 2012 р. на фінансування галузі культури Гребінківського району було виділено 3,635 тис. гривень бюджетних коштів. Крім того районний Будинок культури, дитяча музична школа повела роботу по залученню позабюджетних коштів. На їх спецрахунки в 2012 році надійшло 119,3 тис. гривень,

У 2012 році відділ культури і туризму райдержадміністрації забезпечив проведення 71 культурно-мистецьких заходів районного рівня. З них найбільш масовими були заходи з відзначання 200 річчя від дня народження Є.П. Гребінки, Дня незалежності України, святкування 117-ої річниці міста Гребінка, молодіжний рок-фестиваль "Небеса".

Учасники художньої самодіяльності Гребінківського району взяли активну участь у 2 міжнародних, 3 всеукраїнських, 9 обласних конкурсах фестивалях, і 19 з них відзначені дипломами грамотами. Серед дипломантів вихованці дитячої музичної школи, учасники самодіяльних хорових колективів "Берегиня", "Магістраль", колективи і виконавці Короваївського, Тарасівського, Мар'янівського, Майорщинського сільських будинків культури.

Велику роботу з популяризації української пісні, звичаїв і обрядів рідного краю проводить народний самодіяльний хоровий колектив "Берегиня" районного будинку культури. Він підготував інсценізацію обряду "Полтавське весілля", з яким виступав у Національному музеї літератури в м. Київ на мистецькій виставці "Добридень тобі, Україно моя!", та на Воздвиженському ярмарку в м. Прилуки Чернігівської області. Колектив взяв активну участь у культурно-мистецькій програмі і конкурсі "Чиста криниця" на Національному Сорочинському Ярмарку.

Учениця дитячої музичної школи Валерія Коваленко взяла участь у телеконкурсі "Голос країни. Діти" і ввійшла в число кращих вокалістів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Читачі-діти Гребінківської дитячої бібліотеки в конкурсі «Дитинство - це гомін усюди»

Успішно виступили на XI Міжнародному молодіжному фертивалі "Мистецькі барви" в м. Прилуки вихованці дитячої музичної школи.
Дитячий вокальний ансамбль "Весняночка" посів І місце, дитячий хореографічний колектив "Забава" - ІІІ місце, дитячий хореографічний колектив "Роксолана" став дипломантом. За активну участь у Всеукраїнському конкурсі твррчості "Об'єднаймося ж, брати мої", грамотами відзначені три учні дитячої музичної школи.

На виконання обласної програми роботи з обдарованою молодцю проведено районний пісенний конкурс "Зорепад-2012", в якому взяли участь 33 учасники.

Активну участь взяли заклади культури Гребінківського району в обласних конкурсах-оглядах, що проводив обласний центр народної творчості та культурно-оовітньої роботи управління культури облдержадміністрації. Майорщинський сільський будинок культури посів III місце у регіональному етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості.

А любительське об'єднання "Солоспів" Мар'янівського сільського клубу нагороджене дипломом III ступеня управління культури облдержадміністрації за участь у обласному огляді-конкурсі мистецьких об'єднань та клубів за інтересами закладів культури "Візерунки жіночого дозвілля".

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації "Про відзначення в області 200-річчя від дня народження Євгена Гребінки" від 31.05.2011 року № 236 в закладах культури Гребінківського району проведено 35 культурно-мистецьких заходів.

До ювілею письменника майстри народної творчості підготували свої роботи. Вони були представлені на виставці, яка відбулась підчас проведення урочистостей 2 лютого 2012 року в районному Будинку культури. На урочистому зібранні з нагоди 200-річчя Є. Гребінки були присутні - перший заступник Міністра культури України Богуцький Ю.П., керівники області і району, відомі поети, вчені, викладачі Полтавського педагогічного університету ім. В.Т. Короленка.

До ювілею письменника завершено II чергу реконструкції районного Будинку культури, проведено капітальний ремонт приміщення Мар'янівського сільського клубу, завершено реконструкцію могили письменника в с. Мар'янівка. До свята виготовлена сувенірна продукція на загальну суму 7000 грн. Відділ культури і туризму райдержадміністрації забезпечив перевидання книги О. Цибаньоеої "Євген Гребінка". До ювілею письменника пройшов районний конкурс читців творів Є.П. Гребінки, в якому взяли участь 24 учасники.

Активну роботу з підготовки до ювілею Є.П. Гребінки провів районний народний краєзнавчий музей. До 200-річчя від дня народження проведено реконструкцію кімнати - музею письменника. В музеї проводились тематичні та оглядові екскурсії.

На базі районного народного краєзнавчого музею працює любительське об'єднання "До джерел вічності". Музей організував 15 екскурсій для учнів шкіл району пам'ятними та історичними місцями рідного краю.

До 69-ї річниці визволення Полтавщини від фашистських загарбників музей спільно з районною радою ветеранів організував екскурсію учнівської молоді до меморіального комплексу воїнам Південно - Захід ного фронту "Шумейкове урочище" в с. Ісківці Лохвицького району.    

На виконання обласної Програми увічнення пам'яті видатних земляків музей організував поїздку шкільної молоді на обласне свято "Осіннє золото", присвячене пам'яті відомого поета Дмитра Луценка та на святкові заходи 3 нагоди 290 річчя від дня народження відомого філософа, просвітителя Г.С. Сковороди, що відбулись на його батьківщині в смт. Чорнухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавські філологи вшанували пам'ять поета з Гребінчиного краю

В 2012 році відкривсь новий відділ музею "Спортивна слава району", розпочав роботу молодіжний клуб "Феміда".

На виконання розпорядження голови Гребінківської райдержадміністрації від 17.05.2009р № 109 "Про план заходів щодо зміцнення моральності та утвердження здорового способу життя громадян в Гребінківському районі" районний Будинок культури спільно з молодіжними службами району провели в загальноосвітніх школах району акцію "Здорові діти - здорова нація". Учасники театральної студії "ЕМІСТ" районного Будинку культури взяли активну участь в пропагандистській акції "Анти -СНІД", яка проводилась в районі. До Новорічних свят вони підготували новорічну виставу для дітей.

Протягом 2012 року фонди бібліотек району поповнились 492 примірниками із обмінного фонду обласної бібліотеки ім. І. Котляревського та 77 примірниками творів місцевих авторів, які були видані до 200-річчя Є.П. Гребінки.

Бібліотечні заклади Гребінківського району взяли участь у 2 обласних конкурсах.

До державних свят, пам'ятних та історичних подій в бібліотеках району проводились літературні вечори, тематичні ранки, години пам'яті, уроки історичної пам'яті, уроки народознавства та інші.

Відділ культури і туризму райдержад міністрації постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування, на балансі яких знаходяться сільські заклади культури. У 2012 році у 12 населених пунктах району відсвяткували День села.

На виконання Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Гребінківського району на 2012 рік на ремонт приміщень сільських закладів культури використано 203 тисячі гривень.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації проводить роботу по підвищенню кваліфікації працівників закладів культури. Протягом 2012 року 15 працівників закладів культури пройшли курсову перепідготовку при Гадяцькому державному училищі культури ім.. І.П. Котляревського.

Відділ культури і туризму постійно проводить профорієнтаційну роботу. З цією метою організовано поїздки старшокласників шкіл району на дні відкритих дверей в Київський Національний університет культури і мистецтв та Гадяцьке училище культури ім. І.П. Котляревського. Щорічно у ці навчальні заклади вступають випускники шкіл нашого району.

Начальник відділу культури і туризму,
«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1780
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Конкурс, кошти, зорепад, Гребінка, Районний будинок культури, музей, Заходи, 200 річчя Є. Гребінки, фестиваль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ