Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.02.2019

455034,39 гривень було виділено Гребінківською міською радою на оздоровлення для 587 дітей громади


Всього оздоровчо-відпочинковими послугами охоплено 587 дітей, з них 264 - діти, які потребують особливої соціальної уваги


Відповідно рішення 15 сесії VІІ скликання Гребінківської міської ради від 21.12.2018 року №509 «Про внесення змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки» на реалізацію заходів Програми у 2018 році було виділено 568,089 тис. грн., з місцевого бюджету – 460,0 тис.грн. (200,0 тис.грн. на придбання путівок в позаміські табори оздоровлення та відпочинку та часткове відшкодування вартості путівок, 200,0 тис.грн. на харчування дітей у пришкільних таборах з денним перебуванням), обласного бюджету – 108,089 тис.грн.

У період з 01.06.2018 р. по 20.06.2018 р. на базі закладів загальної середньої освіти громади  функціонувало 6 пришкільних таборів з денним перебуванням, в яких послугами відпочинку було охоплено 475 дітей шкільного віку, з них 202 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 14 дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, 80 дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, 7 дітей з інвалідністю, 22 дитини учасників АТО).


Оздоровлення дітей
 

З міського бюджету на організацію гарячого харчування дітей у пришкільних таборах було використано 169260,88 гривень, що дозволило забезпечити безоплатним харчуванням дітей без батьківської плати. Було забезпечено в повному обсязі дотримання нормативних показників якості харчування у пришкільних таборах з денним перебуванням (згідно з нормами харчування у оздоровчих закладах для учнів ( вихованців) навчальних закладів  відповідно до додатку 6 до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»). Середня вартість харчування у пришкільних таборах становила 36 грн. 42 коп. У таборах було організоване дворазове гаряче харчування. Середній відсоток виконання норм харчування становить 100%.

Всі діти, залучені до відпочинку у пришкільних таборах та потребували підвезення, підвозилися шкільними автобусами. Транспортні послуги надавалися за рахунок місцевих  коштів.

Змістовно організовано дозвілля та відпочинок дітей завдяки закладам позашкільної освіти: діти відвідували гуртки за інтересами, займалися у спортивних секціях, були залучені  до суспільно-корисної праці, проводилися заходи з патріотичної, морально-етичної, правової тематики, організовувалися  конкурсні та інтелектуальні програми, зустрічі з цікавими людьми, спортивні змагання, проводилися заходи з популяризації європейських демократичних цінностей та заходи, спрямовані на загартування школярів і формування в них навичок здорового способу життя.

Належним чином було організовано екскурсійну діяльність: діти здійснили екскурсійні подорожі рідним краєм, Полтавщиною. За сприяння міської ради кожен пришкільний табір отримав можливість здійснити одну екскурсійну поїздку в межах області за рахунок місцевих  коштів.

Відповідно до Програми було використано 385579 гривень (285773,5 грн. з міського бюджету; 99805,5 грн. – обласний бюджет) на придбання путівок в позаміські табори для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки та на механізм відшкодування частини вартості путівки дитячим закладам оздоровлення та відпочинку за надані послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми. Дані кошти дали можливість охопити організованими формами відпочинку та оздоровлення 88 дітей громади.

За кошти державного бюджету до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку ДПУ «МДЦ Артек» м.Київ, «Крилатий» Херсонської обл., «Лісовий» Тернопільської обл., державного підприємства „Український  дитячий центр „Молода гвардія” відділом освіти було направлено 24 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Всього оздоровчо-відпочинковими послугами охоплено 587 дітей, з них 264 - діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Усі заклади дошкільної освіти  були переведені на оздоровчий режим роботи, що включав в себе відміну навчальних занять, збільшення часу на прогулянки та ігри, загартовуючі процедури.

У засобах масової інформації та на сайті відділу освіти виконавчого комітету Гребінківської міської ради систематично висвітлювалися питання про хід підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії.

Всього на виконання  Програми було витрачено 554839,89 гривень, з них 99805,5 – обласний бюджет, 455034,39 гривень – кошти міського бюджету.

Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1044
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: гребінківська громада, оздоровлення дітей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ