Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.05.2021

4 травня – священномученика Януарія, прикмети та що не можна робити у цей день


Православна церква 4 травня вшановує пам'ять мучеників Януарія, Прокла, Фавста, Созія та інших


4 травня - 124-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року залишається 241 день. У XX і XXI століттях цей день відповідає 21 квітня Юліанського календаря.
  • Іменини відзначають: Максим, Андрій, Ольга.

4 травня - День народження складної парасольки

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 4 травня вшановує пам'ять мучеників Януарія, Прокла, Фавста, Созія та інших. У народі день назвали Проклів, або Ляльник. Святий відомий у світі особливим дивом – він може здійснювати бажання. Януарій може виконати будь-яке прохання тричі на рік і в день його вшанування. Для цього необхідно правильно помолитись та подякувати за все, що маєте.

Яке свято 4 травня 2021

Цього дня в світі відзначаються Міжнародний день пожежників, День народження складної парасольки, Всесвітній день дарування, День «Зоряних воєн», Міжнародний день поваги курей, Всесвітній день боротьби з астмою, День вірша на подушці, День боротьби з булінгом.

У США - День Дейва Брубека, День незалежності Род-Айленда, День оновлення взаємин, День учителя, День обізнаності про дитячу депресію, День «маленьких і гордих», День метеорологічних спостережень, День концерту, День дітей, які потребують підгузників, День апельсинового соку, День птахів, День зацукрованої апельсинової кірки, в Японії - День зелені, на Фіджі - День молоді, у Китаї - Свято «Небесної імператриці Мацзу», День молоді, у Тайвані - День літератури, у Польщі - День пожежника, у Замбії - День праці, у Таїланді - День коронації, в Латвії - День відновлення незалежності, у Таджикистані - День працівників податкового органу, в Тонга - День наслідного принца, у Намібії - День битви при Кассінзі, у Нідерландах - День поминання, в Австрії - День святого Флоріана, у Словаччині - День пам'яті Мілана Ростислава Штефаника, у Туркменістані - День працівників цивільної авіації.

Святий священномученик Януарій

Святий священномученик Януарій

Прикмети 4 травня

  • Черемшина цього дня почала цвісти – чекайте дуже спекотного і посушливого літа. Чим раніше з'явиться цвіт, тим сильніше буде спека.
  • Квітів на черемшині з'явилося дуже багато – очікуйте літніх дощів.
  • Перший грім звучить сильно і гулко – чекайте багатого врожаю хліба.
  • Дрібний дощ 4 травня йде повільно – буде негода.

4 травня що не можна робити

Що не можна робити 4 травня:
  • Не можна лаятися з близькими та кричати на оточуючих.
  • Не робіть спонтанних покупок 4 травня, адже ця річ вам довго не послугує.
  • Не перепрацьовуйте.
  • Не можна кричати і нервуватись.


Схожі матеріали:
👁 1425
Категорія: Актуально
Теги: Святий священномученик Януарій, прикмети, що не можна робити




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ