Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.04.2020

Арсен Аваков: МВС не дасть більше згоди на жоден авіаційний чартер, якщо не буде 100% обсервації


У тих хто знаходиться зараз на обсервації в київських готелях, у найближчі дні у всіх візьмуть матеріали на ПЛР тест


Пасажирське авіасполучення – закрито, винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням - зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів з подальшим тестом ПЛР. Про це сьогодні повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, після закликів 13 березня Президента України Володимира Зеленського до українців повернутися додому у зв’язку із епідемією, деякі люди проігнорували попередження та поїхали на відпочинок.


Пасажирське авіасполучення – закрито
 
 
«Картинка: прибув рейс з Балі-Катару...шум, скандал, обурення, зневажаються права.., невиправдане хамство деяких пасажирів, тупість деяких виконавців при облаштуванні обсервації. Людину з високою температурою везуть в лікарню на аналіз. Беремо аналітику у прикордонників - кожен третій, який повернувся на цьому скандальному спеціально організованому рейсі полетіли з країни на Балі 13, 14, 15 березня. Тобто наплювали на попередження та прохання повернутися (не їхати). У світі вирує пандемія, а вони вирішили через півсвіту у відпустку злітати. Побули пару тижнів на курорті і тепер вимагають їх повертати! Більше 75% хворих на коронавірус в Києві - прилетіли на літаках, 25% вторинне зараження від них же - вже в Києві. МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Пасажирське авіасполучення - закрито. Винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням - зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів з подальшим тестом ПЛР. Заради безпеки мільйонів ми підемо на незручності для кількох тисяч», - підкреслив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ додав, що ті, хто знаходиться зараз на обсервації в київських готелях, за рішенням головного санітарного лікаря, у найближчі дні у всіх візьмуть матеріали на ПЛР тест.

«За результатами тесту, якщо ураження вірусом не виявлено, поліція розвезе кожного по домівках під жорстке зобов'язання з жорсткою домашньою ізоляцією і контролем з боку правоохоронців і санітарних лікарів. Непокора - санкції ст. 325 Кримінального процесуального кодексу України. Ті, хто втікав з автобусів і ухилився від обсервації на цей момент, вже отримали адміністративні протоколи або будуть піддані цій санкції - штраф від 17 000 гривень. Якщо у когось із пасажирів рейсу буде виявлений вірус, поліція прийме рішення про висунення звинувачень у відповідності до ст.325 Кримінального кодексу України», - зазначив Арсен Аваков.

Нагадаємо, що Національна поліція склала 3120 адмінпротоколів за порушення правил карантину та відкрила 33 кримінальні провадження: 19 за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України та 14 - пов’язані з порушенням карантинних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині є злісні порушники режиму самоізоляції, складено 58 адмінпротоколів

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території держави діє режим надзвичайної ситуації. Для забезпечення карантинного режиму та охорони публічної безпеки на службі перебуває понад 18 700 правоохоронців. З них: 16 100 поліцейських (892 залучено на охорону медичних закладів із лікування та обсервації громадян та на мобільних постах контролю), 2 500 військовослужбовців Національної гвардії та 100 бійців ДСНС України.

Департамент комунікації МВС України


Схожі матеріали:
👁 416
Категорія: Актуально
Теги: Пасажирське авіасполучення, обсервація, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ