Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.10.2021

Автоматизований робот-фермер Kompano може працювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень, без вихідних і лікарняних


Обробка врожаю - важлива частина повсякденної роботи в теплицях.


Обробка врожаю - важлива частина повсякденної роботи в теплицях. Однак кваліфікованого персоналу стає все менше, в той час як попит на продукти харчування продовжує зростати. Робототехніка надає рішення, підвищуючи безперервність і передбачуваність повсякденних операцій, зберігаючи при цьому витрати на тому ж або навіть більш низькому рівні.

Автоматизований робот-фермер Kompano
 

Голландська компанія Priva представила Kompano, робота, який може безпечно і незалежно переміщатися по теплиці, працюючи разом з іншими співробітниками.

Компанія прагне зробити революцію на ринку садівництва за допомогою повністю автономного робота для видалення листя. Kompano - це робот на батарейках, який може працювати цілодобово і без вихідних, розроблений для видалення листя з томатів в теплицях.

Kompano оснащений батареєю ємністю 5 кВт · год, важить 425 кг, має довжину 191 см, ширину 88 см і висоту 180 см. Його запатентований робочий орган і інтелектуальні алгоритми гарантують ефективність більше 85% на площі 1 гектар. Робот легко управляється за допомогою смарт-пристрої і регулюється для переваг і потреб користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 82-річний інженер розробив апарат, який видобуває питну воду з повітря

За заявою компанії, це перший робот в світі, який надає користувачам економічно вигідну альтернативу для видалення листя томатів вручну. Автономна машина для видалення листя помідорів спрощує для фермерів управління своїми робітниками.

Схожі матеріали:
👁 436
Категорія: Технології
Теги: робот, робототехніка, роботизація, робот-фермер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ