Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.11.2021

Автономний електромобіль Honda AWV, що працює на сонячній енергії, зможе перевозити корисні вантажі до 400 кг.


У транспорт впроваджено GPS, радар, LiDAR та 3D-камери для зручної навігації та моніторингу


Сучасність така, що автомобіль не лише є транспортним засобом, а й помічником людини. Тому будівельна фірма Black & Veatch у партнерстві з Honda створили електромобіль AWV, що працює на сонячній енергії.


Автономний електромобіль Honda AWV, що працює на сонячній енергії
 

Транспортні засоби AWV нещодавно були представлені на виставці CES і модель Honda AWV зайняла топову позицію своїм автомобілем, який може маневрувати, прокладати маршрути та пересуватися бездоріжжям. На цій основі компанія-розробник створили спеціальну карту з високою роздільною здатністю для встановлення більш точної початкової та кінцевої точки.

Автори проекту заявляють, що автомобілі можуть працювати автономно або ними можна буде керувати дистанційно у разі непередбачених ситуацій. AWV матиме вагу 721 кг і зможе перевозити вантажі до 400 кг з дальністю пробігу до 45 км. Електромобіль зможе досить довго працювати без підзарядки до 8 годин.


Автономний електромобіль Honda AWV, що працює на сонячній енергії
 

Також, у транспорт впроваджено GPS, радар, LiDAR та 3D-камери для зручної навігації та моніторингу. Модель показала позитивні результати після різних тестувань з буксирування та перевезення будівельних матеріалів до місця робіт та назад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразильська компанія Eternit SA розробила нову сонячну черепицю потужністю 9,1 Вт

Розробники кажуть, що AWV забезпечуватиме різні галузі промисловості, які вимагатимуть міцне позашляхове обладнання та зможе автономно допомагати там, де працюють обмеження для робітників з міркувань правил безпеки. «Honda AWV буде надійною платформою, яка підходитиме багатьом робочим областям» - діляться розробники.


Автономний електромобіль Honda AWV, що працює на сонячній енергії
 

Електромобіль досить компактний і простий за своєю конструкцією, а нехитрий дизайн доповнить його лаконічний вигляд. "Ми сподіваємося, що цей автомобіль стане вірним помічником у багатьох робочих процесах" - каже інженерна група Honda AWV.

Схожі матеріали:
👁 1032
Категорія: Технології
Теги: автономний електромобіль, Honda, електромобіль, електротранспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ